Prvi u FBiH

Dom zdravlja Ljubuški ''korak ispred svih''

Krajem prošle godine svojim potpisima početak procesa certifikacije ovjerili su dr. Srećko Matić, direktor DZ Ljubuški i dr. Ahmed Novo, direktor Agencije za kvalitet i akreditaciju u FBiH (AKAZ)
Lifestyle / Zdravlje | 19. 02. 2018. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom zdravlja Ljubuški prvi je dom zdravlja u Zapadno-hercegovačkoj županiji koji ulazi u proces certificiranja i prvi u Federaciji BiH koji ulazi u proces certificiranja svih usluga.

Inače, krajem prošle godine svojim potpisima početak procesa certifikacije ovjerili su dr. Srećko Matić, direktor DZ Ljubuški i dr. Ahmed Novo, direktor Agencije za kvalitet i akreditaciju u FBiH (AKAZ), a uvodnom posjetom facilitatorice AKAZ-a Spomenke Omanović započeo je zahtjevan proces uvođenja standarda sigurnosti i kvaliteta koji će rezultirati boljom uslugom za svakog pacijenta, priopćeno je iz AKAZ-a.

''Cilj prvog sastanka je da se upoznamo i utvrdimo koji je to najbolji način prolaska kroz sve procedure koje vas očekuju kako za osoblje tako i za pacijente. Utvrdit ćemo stanje, što je to što vi već ispunjavate i u kojim segmentima je potrebno dodatno unapređenje usluga, a tempo ispunjenja standarda i trajanja procesa zavisit će od vas'', kazala je na uvodnom sastanku facilitatorica Omanović koja će u narednom periodu osoblje Doma zdravlja Ljubuški provesti kroz ovaj proces.

''U središtu svega su pacijenti čije mišljenje će nam biti od velikog značaja, cilj je da se i oni zainteresiraju za proces i da primijete da se događaju pozitivni pomaci'', dodala je. 

Prvom sastanku sudjelovao je i direktor AKAZ-a doc.dr. Ahmed Novo koji je podcrtao značaj ovog procesa.

''Zadovoljni smo što imamo zdravstvenu ustanovu kakva je Dom zdravlja Ljubuški koja prva u FBiH ulazi u certificiranje svih svojih usluga. Puno je posla pred vama, ali garantiramo vam da na putu postizanja standarda sigurnosti i kvaliteta nećete biti sami, vaše osoblje će se dodatno educirati, imat ćete iskusnu facilitatoricu priruci koja će vas redovno posjećivati i biti na raspolaganju za sva vaša pitanja'', kazao je dr. Novo.

Sastanku su sudjelovale Ivana Vukšić s odjela pedijatrije i Dražena Kovač s obiteljske medicine.

''Očekujemo da će nam nakon okončanja procesa posao biti olakšan, bit će uređenije i jasnije će se znati koje su procedure u kojim situacijama'', kazala je Ivana Vukšić.

Direktor DZ Ljubuški prim.dr. Srećko Matić kazao je kako će osoblju pružiti svu raspoloživu potrebnu podršku tijekom ovog procesa.

''Očekujem da uspješnim okončanjem procesa certifikacije pokažemo da Dom zdravlja Ljubuški pruža vrhunsku uslugu za svakog pacijenta zbog kojih na koncu sve ovo i radimo, a naš je cilj da u svemu što radimo uvijek budemo bar jedan korak ispred svih, pa stoga nije slučajno da smo prvi u FBiH koji ulaze u proces certificiranja svih usluga'', kazao je prim. dr. Srećko Matić.

Dom zdravlja Ljubuški u zakonski obavezan proces certificiranja ulazi u okviru programa prekogranične suradnje INTEREG IPA koji podrazumijeva i uvođenje europskih standarda.

Kopirati
Drag cursor here to close