Službene prijave

Do danas devet osoba umrlo od gripe u Hrvatskoj

"Ne treba panično juriti prema bolnicama i punim čekaonicama, većina oblika liječi se mirovanjem i s puno tekućine", rekao je Kujundžić dodavši da će ovaj val uskoro pasti.
Lifestyle / Zdravlje | 19. 01. 2019. u 11:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu održala se konferencija za medije, a tema je bila gripa koja je ove godine posebno jaka. Govorio je i ministar zdravstva Hrvatske Milan Kujundžić, navodi Index.

"Zahvalio bih se svim djelatnicima u zdravstvu. Epidemija gripe se opetuje svake godine i taj val je došao do svog vrhunca. Ništa se panično ne događa. Molimo sve građane da se što manje kreću u zatvorenim prostorima, a posebno rizične skupine. S druge strane, ove godine ima nešto više komplikacija. U dnevnom smo kontaktu sa svim bolnicama", rekao je Kujundžić koji je dodao da su osigurani aparati.

"Ne treba panično juriti prema bolnicama i punim čekaonicama, većina oblika liječi se mirovanjem i s puno tekućine", rekao je Kujundžić dodavši da će ovaj val uskoro pasti.

"Imamo devet smrtnih slučajeva ove godine, to su službene prijave. Ali ne možemo govoriti sa zaključnim brojkama", istaknuto je na konferenciji.

U Hrvatskoj je ove godine od gripe umrlo devetoro ljudi, a zaraženo je skoro 8.500 građana, izjavio je direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

On je konferenciji za medije u Zagrebu istakao da je najveći intenzitet epidemije gripe u Velikoj Britaniji, a Hrvatska je na trećem mjestu u Europi.

Na konferenciji za medije je istaknuto da trenutno u Hrvatskoj ima još samo 300 doza vakcine, ali je naručeno još, kao i da se ne radi o svinjskoj gripi, nego o tipu H1N1.

Kopirati
Drag cursor here to close