Velika Britanija

90-godišnja žena prva osoba na svijetu koja je primila Pfizer cjepivo protiv korone

Lifestyle / Zdravlje | 08. 12. 2020. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devedesetogodišnja žena iz Sjeverne Irske postala je prva osoba na svijetu koja je primila cjepivo nastalo u suradnji Pfizera i Biontecha izvan probne faze.

Margaret Keenan iz Enniskillena rekla je da se osjeća privilegirano zbog toga što je prva primila cjepivo u Sveučilišnoj bolnici u Coventryju.

"Osjećam se toliko privilegiranom što sam prva osoba cijepljena protiv covida-19, to je najbolji poklon za rođendan koji sam mogla poželjeti. Napokon se mogu radovati druženju s obitelji i prijateljima", rekla je Keenan koja je cjepivo primila u 6:31 po lokalnom vremenu.

Podsjetimo, Velika Britanija u utorak kreće s uvođenjem cjepiva protiv covida-19, koje su razvile tvrtke Pfizer i BioNTech, kao prva zapadna zemlja koja kreće s cijepljenjem svog stanovništva protiv zaraze novim koronavirusom.

Britanija je od Pfizera naručila 40 milijuna doza cjepiva, dovoljno za manje od trećine stanovništva koje broji 67 milijuna, s obzirom da je potrebno cjepivo dobiti u dva navrata kako bi osoba stekla imunitet.

Cjepivo treba biti prevoženo i pohranjeno na temperaturi od najmanje minus 70 stupnjeva Celzijevih.

Kopirati
Drag cursor here to close