Testiranje

Hodočasnici u Međugorju zadovoljni: 'Sve na jednom mjestu'

Kada završe svoj posjet Međugorju, hodočasnici se mogu testirati na istom mjestu antigenskim od 32 ili PCR testom od 85 maraka. Na taj način olakšan im je povratak u matičnu zemlju.
Lifestyle / Zdravlje | 26. 05. 2021. u 08:16 Bljesak.info
U Međugorju otvoren mobilni punkt gdje će se moći testirati hodočasnici

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mobilni punkt gdje će se na koronavirus moći testirati hodočasnici otvoren je u Međugorju. Rezultati testiranja bit će gotovi istog dana, a izdavat će se i na stranim jezicima. Inicijativu je pokrenulo Udruženje turizma i hotelijerstva, iz kojeg kažu kako postoji još načina za očuvanje turizma, a na to mogu utjecati samo više razine vlasti.

Kada završe svoj posjet Međugorju, hodočasnici se mogu testirati na istom mjestu antigenskim od 32 ili PCR testom od 85 maraka. Na taj način olakšan im je povratak u matičnu zemlju.

Samo jutros testiralo se 50 hodočasnika. Sretni su, kažu, jer im je olakšan put doma i ne moraju ići u druge gradove tragajući za načinom testiranja. Sve je na jednome mjestu.

Pogodnost testiranja nije od koristi samo stranim posjetiteljima, nego i lokalnom stanovništu koje sada lakše planira svoja putovanja.

Iako im je ovime olakšano pri izlasku, prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu i dalje imaju problem. Bez obzira na to jesu li cijepljeni, za ulazak u našu zemlju moraju imati negativan test.

Upućena je inicijativa Vijeću ministara da se usvoji zakon koji bi dopustio ulaz u zemlju na osnovu negativnog antigenskog testa, koji je povoljniji od PCR, potvrde da je osoba preboljela Covid, ili potvrde o cijepljenju, što je već postalo standardom u većini zemalja. Ta točka bi se trebala naći na dnevnome redu sjednice Vijeća ministara.

Nikome nije cilj, smatraju sugovornici, otežati turistima dolazak, stoga se nadaju usvajanju nove odluke priželjkujući da vide sliku pravog Međugorja ispunjenog mirom, molitvom i mnoštvom hodočasnika iz cijeloga svijeta, prenosi BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close