Pripazite!

5 stvari trebate dobro očistiti u kući ako je netko prebolio virozu

Ako je član obitelji zaražen takozvanom crijevnom gripom, obično ne traje dugo da drugi član obitelji završi u krevetu
Lifestyle / Zdravlje | 04. 03. 2020. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Klice se ponekad mogu duže vremena zadržati na stvarima koje dodiruje zaražena osoba. Kako bi iz tvog doma doista nestale sve klice, jako je važno očistiti te dezinficirati sljedeće stvari…

Kvake na vratima

Naše ruke su stalno u pokretu i akciji – zato se na njima nalazi najviše klica, odnosno njima širimo najviše klica. Unatoč pranju i dezinficiranju ruku, bakterije i klice na rukama ne mogu se potpuno izbjeći. Zbog toga trebaš dobro očistiti stvari koje često dodiruje osoba zaražena virusom. Među te stvari ubrajaju se definitivno kvake na vratima – njih jednostavno prebriši dezinfekcijskim maramicama.

Ručnici i odjeća

Sve stvari koje dođu u dodir s tijelom zaražene osobe trebaš oprati vrućom vodom kako bi ubila sve klice. Ručnike možeš oprati na 90 stupnjeva u stroju za pranje rublja, a odjeću najbolje posebnim sredstvom za dezinfekciju.

Daljinski upravljači

Kad smo bolesni, većinu vremena provedemo u krevetu ili na sofi. A da nam ne bude dosadno, gledamo televiziju. Stoga prenosimo klice na daljinske upravljače – a ako ih ne uklonimo, mogu se prenijeti na druge ukućane. Redovito dezinficiraj daljinski upravljač – za vrijeme i nakon bolesti.

Igračke

Ako je član obitelji zaražen takozvanom crijevnom gripom, obično ne traje dugo da drugi član obitelji završi u krevetu. Osobito se djeca međusobno brzo zaraze – zbog čega je jako važno redovito dezinficirati igračke. To vrijedi i za plišane igračke.

Četkice za zube

Većina klica ne nalazi se samo na našim rukama, nego i u ustima. Pošto četkice za zube jedne obitelji uglavnom sve zajedno stoje u jednoj posudi ili šalici te se dodiruju, isplati se nakon bolesti nabaviti nove. OK, može ih se i oprati posebnim dezinfekcijskim sredstvom, ali puno je jednostavnije kupiti novu četkicu, piše Miss7.

Kopirati
Drag cursor here to close