Obilježavanje

14. studeni Svjetski dan dijabetesa

Ove godine tema za obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa je "Obitelj i dijabetes, zaštitite obitelj".
Lifestyle / Zdravlje | 08. 11. 2019. u 14:52 Bljesak.info
Diabetes life – Safely in the Rainbow

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga dijabetičara Insula dan 14. studeni 2019. obilježava javnim mjerenjem GUK-a na tri lokacije: Mostar, Međugorje i Čapljina.

Ove godine tema za obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa je "Obitelj i dijabetes, zaštitite obitelj".

Foto: PR / 14. studeni Svjetski dan dijabetesa

U Mostaru će nakon  mjerenja biti prikazan film ''SafelyintheRainbow'' (''Sigurno u dugi''), koji prikazuje život dječaka Pârisa i njegove obitelji od trenutka kada mu je dijagnosticirana šećerna bolest tip 1 u dobi od 2 godine - pa sve do mlade odrasle dobi.

Film pruža jedinstven pogled u svakodnevni život njegove obitelji, od emocionalnog i burnog vremena u bolnici kada se obitelj mora suočiti s novom stvarnošću skrbi o mališanu, koji iznenada živi sa šećernom bolešću, do postepenog učenja kako se nositi s usponima i padovima koje ta bolest donosi.

Nakon prikazivanja filma prisutni će moći razgovarati o svom životu i načinu na koji se "druže" svakodnevno sa ovom bolešću.

Iz Udruge dijabetičara HNŽ-a pozivaju sve građane navedenih gradova koji imaju vezu sa dijabetesom, ali i one koji bi željeli nešto naučiti o dijabetesu - da dođu izmjere GUK i na taj način podrže rad Udruge Insula i borbu svih dijabetičara iz BiH i svijeta.

Ovogodišnje besplatno mjerenje razine šećera u krvi, na 3 lokacije u Hercegovini, omogućila je firma Pharma Maac, s donacijom aparata i trakica “Wellion”.

Zahvaljujemo firmi Novo Nordisk koja nas je sponzorski podržala u projektu obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa. #novonordisk #mijenjamodijabetes

Kopirati
Drag cursor here to close