Mitska zona

Znanstvenici: G-točka ne postoji. Seksolozi: Muškarci, svejedno nastavite tražiti!

U istraživanju su znanstvenici proučavali tijela 13 žena, raspona godina od 32 do 97, te zaključili da niti jedna žena nema vidljivu anatomsku strukturu u 'zoni G-točke'.
Lifestyle / Seksualnost | 01. 03. 2018. u 13:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vječne rasprave na temu postojanja G-točke dobile su novi argument koji ide na ruku zagovaratelja stava da je riječ samo o mitu, no seksolozi poručuju muškarcima da, ukoliko ovaj 'mitski' dio ženskog tijela još uvijek nisu pronašli, slobodno nastave tražiti

Skupina znanstvenika iz bolnice Austin u Melbourneu nije pronašla anatomske dokaze za postojanje G-točke u ženskom tijelu, no iako su studiju proveli na vrlo malom uzorku, zaključili su kako ona jednostavno ne postoji, piše T-portal.

U istraživanju su znanstvenici proučavali tijela 13 žena, raspona godina od 32 do 97, te zaključili da niti jedna žena nema vidljivu anatomsku strukturu u 'zoni G-točke'. U tom području nisu pronašli ništa osim vaginalnog zida i urinarne strukture.

Iako su je znanstvenici proglasili nepostojećom, činjenica je da se mnoge žene zaklinju u G-točku, a voditelj ovog istraživanja dr. Nathan Hoag tu ugodu koju žene osjete pripisuje neposrednoj blizini mitske zone s klitorisom, koji je zapravo puno veći nego što se čini.

Prema van, klitoris se čini kao maleni gumb veličine zrna leće, no u stvarnosti oblikom je sličan kosti jedac (rašljasta kost poznata kao 'kost želja', op.a.) koja se prostire oko 7,5 centimetara u vaginu, do mjesta gdje se navodno nalazi G-točka.

Stoga su znanstvenici prilično sigurni da su nevjerojatni orgazmi koji pomračuju um, a za koje se vjeruje da ih izaziva stimulacija mitske G-točke, zapravo samo jedna vrsta klitorisnog orgazma, a G-točka potpuna izmišljotina.

Muškarci umorni od traženja G-točke ne bi ovu studiju trebali uzimati zdravo za gotovo i koristiti je kao argument za okončanje potrage. Kao prvo, riječ je o izuzetno malom uzorku ispitanih žena. Kao drugo, velika je vjerojatnost da je vaša partnerica doživjela iskustvo G-točke.

Čak i u slučaju da su australski znanstvenici u pravu kad kažu da je G-točka u suštini unutarnji klitoris, to ne znači da ona ne postoji.

''Možda znanstvenici nisu uspjeli pronaći dokaze o postojanju G-točke, ali nema sumnje da ona postoji. Pitajte bilo koju ženu i reći će vam da su znanstvenici u krivu'', kaže za časopis Maxim Rebecca Dakin - The Great British Sexpert.

Dakin pojašnjava kako se na prednjem dijelu vaginalnog zida, oko pet centimetara od ulaza u vaginu, nalazi dio koji ima teksturu poput oraha, a čijom se stimulacijom postiže potpuno drugačiji tip orgazma. Podsjeća i da industrija zabave za odrasle ulaže velike novce u razvoj seksualnih pomagala koja ciljaju upravo na to područje te da ih žene vrlo rado kupuju.

''Ovu studiju muškarci ne bi trebali doživljavati kao oslobađajuću. Ako još uvijek nisu uspjeli pronaći, svakako neka nastave s potragom. Njihova partnerica bit će vrlo zahvalna za uloženi trud'', kaže Dakin.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close