:)

Znanost kaže: više emojija – više intimnih odnosa

Dvije su znanstvene studije pokazale kako ljudi koji češće komuniciraju emotikonima češće izlaze na spojeve i imaju u prosjeku više spolnih odnosa.
Lifestyle / Seksualnost | 19. 08. 2019. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istraživači s američkog Kinsey instituta pozabavili su se omiljenom metodom komunikacije mladih, emojijima, te njihovom povezanošću s uspjehom kod potencijalnih partnera.

Proveli su dvije studije i analizirali rezultate koji se mogu svesti na zaključak – oni koji češće komuniciraju emoji sličicama češće idu na spojeve, ali imaju i češće spolne odnose.

Znanstvenici su za potrebe ovog istraživanja analizirali frekvenciju korištenja emotikona s potencijalnim partnerima, stavove prema takvom obliku komunikacije, motive, te u konačnici rezultate u vidu većeg broja prilika za ostvarivanje emocionalnih i intimnih odnosa.

Ispitanici, u ovom slučaju odrasle osobe bez partnera, koriste emojije kao zamjenu za verbalnu komunikaciju na društvenim mrežama, u aplikacijama za dopisivanje i traženje partnera, pokazale su ove studije.

U konačnici upotreba sličica umjesto riječi dovodi do lakšeg iskazivanja osjećaja, te pomaže u izražavanju i u izgradnji intimnijeg odnosa.

Kao rezultat toga, dopisivanje kroz emojije češće dovodi do više prilika za izravne susrete u kojima potencijalni partneri mogu ispitati međusobnu privlačnost i kompatibilnost, zaključuju istraživači, javlja Bug.hr.

Njihovi podaci pokazuju kako su emojiji postali važan čimbenik društvenog ponašanja u današnjem digitalnom svijetu kad je riječ o izražavanju emocija – pa tako, očito, i u zavođenju.

Studije su obuhvatile preko 5.300 slobodnih odraslih Amerikanaca, od kojih je 87% bilo heteroseksualno.

Oni koji su se izjasnili kao česti korisnici emojija u proteklih su godinu dana bili na više spojeva i imali više spolnih odnosa od onih koji rjeđe posežu za ovakvom komunikacijom.

Istraživanje, nažalost, nije obuhvatilo pitanje koje to emojije potencijalni ljubavnici najčešće koriste da bi uspješno dospjeli "među plahte".

Kopirati
Drag cursor here to close