Novo istraživanje

Žene koje imaju zgodne partnere češće se bore s poremećajima u prehrani

Lifestyle / Seksualnost | 07. 09. 2017. u 18:49 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žene koje imaju atraktivnog partnera češće imaju poremećaj u prehrani, pokazuje istraživanje s Florida State University objavljeno u časopisu Body Image. Žene su češće na neuspješnim i po zdravlje opasnim dijetama ako misle da suprug izgleda bolje od njih. Muškarci su rjeđe motivirani da učine isto bez obzira na to koliko im je žena atraktivna.

Stručnjaci kažu da su informacije o odnosima u vezi ključ poboljšanja i put ozdravljenja za žene koje pate od poremećaja prehrane. Ako razumijemo kako ženina veza utječe na njezinu odluku o dijeti i društvene predskazatelje za pojavu nezdravog hranjenja, moći ćemo bolje pomoći, kaže doktorantica Tania Reynolds, prenosi Telegram.hr.

Muškarci, dosta očekivano, nemaju taj problem

Reynolds kaže da istraživanje pokazuje kako žene naginju preuveličavati koliko njihovi partneri žele da one budu mršave i kao rezultat javlja se neadekvatna i nezdrava prehrana. Pomoć takvim ženama je u podršci partnera koji ih moraju uvjeravati govoreći im da ih vole baš takvima kakve jesu.

Ove motivacije za pretjeranim mršavljenjem nema kod žena koje se smatraju atraktivnijima od svojih partnera. Kao i za muškarce vrijedi da je njihova motivacija da smršave, drugačija, a rezultat dijete uspješniji i uglavnom ne vodi poremećajima prehrane. Žene se počinju bojati da neće biti privlačne svojim partnerima.

Sljedeće istraživanje o utjecaju zgodnih prijateljica

Razumijevanje što prethodi nastanku poremećaja u prehrani i drugih zdravstvenih problema može pomoći da se tim osobama što ranije pomogne.

Istraživanje nudi bolje razumijevanje motiva držanja dijete i fokusiranja liječenja na odnos osoba u vezi. Sljedeće istraživanje bavit će se pitanjem jesu li žene motiviranije da smršave ako su okružene privlačnim prijateljicama, najavljuju ovi znanstvenici.

Kopirati
Drag cursor here to close