Do koga je?

Više od polovice žena se ne seksa dovoljno

Čak je 60% žena rekla kako nisu zadovoljne količinom seksa, a stručnjakinja otkriva kako riješiti taj problem - iskren i otvoren razgovor s partnerom najbolje je rješenje.
Lifestyle / Seksualnost | 29. 09. 2018. u 09:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvoreno pitanje: seksate li se dovoljno? Ako ste kao i većina žena, odgovor je negativan.  Naime, čak 60% žena reklo je kako ne vode ljubav onoliko koliko bi one htjele. 

Istraživanje je provela aplikacija za "dejtanje" HUD nad 1000 muškaraca i žena, a takav se rezultat gleda kao problem. 

Naime, želja za seksom razlikuje se od osobe do osobe, jednostavno ne postoji ispravan odgovor, individualan je. Ipak, ako potrebe nisu zadovoljene, tada osoba ne može ni spoznati sve prednosti zdravog seksualnog života.

Prema pisanju portala Health, beneficije toga su, između ostalog, bolji san, manje stresa i veća povezanost s partnerom.  Istraživanje se nije pozabavilo pitanjem zašto se tako velik broj žena ne seksa koliko želi, ali je Holly Richmond, seks terapeutkinja iz Kalifornije, rekla što bi žene trebale napraviti da na kraju budu zadovoljne. 

Prije svega, smatra kako je ova brojka posljedica nedostatka komunikacije u spavaćoj sobi.

''Ova statistika pokazuje da žene stvarno svojim partnerima ne znaju reći što žele ili ih pitati za isto'', rekla je za Health.

Dodala je da kod žena još uvijek postoji neki strah i tabu od pričanja o svojim seksualnim fantazijama i željama.

Također, kaže kako sama ideja da žene ne bi trebale biti seksualne, istima jako otežava prihvatiti vlastiti libido i zbog toga ne pričaju o svojim potrebama. 

Rješenje? Biti izravan! Naime, ako ste na prvom, drugom ili trećem spoju i želite biti intimni, najbolje je to reći partneru. Što se tiče žena u dugačkim vezama, Richmond kaže da je najbolje sjesti i iskreno prokomentirati seksualni život.

Pritom je potrebno paziti da se partner ne osjeća napadnuto ili kao da vas je razočarao, već treba pokazati dozu znatiželje oko novih stvari u seksu.

Dobra ideja je započeti razgovor rečenicom poput "Znatiželjna sam oko toga jesi li sretan s količinom seksa. Pitam zašto što mi se skroz sviđa ideja da probamo povećati tu brojku na tjednoj bazi".

Na kraju zaključuje da ako se žena i dalje ne seksa onoliko koliko želi, možda je stvar partnera - možda osobe nisu jedna za drugu i vrijeme je za pronaći nekoga novoga tko će se pobrinuti da osoba više ne bude dio te statistike od 60%.

Kopirati
Drag cursor here to close