Da!

U prosjeku se istinski zaljubimo samo četiri puta u životu

Prema istom istraživanju prosječan se čovjek skrasi u 27. godini, a 33 posto ostane vjerno svojoj prvoj ljubavi.
Lifestyle / Seksualnost | 03. 11. 2020. u 17:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad je riječ o zaljubljivanju, teško je objasniti zašto, kada i u koga ćemo se zaljubiti. S druge strane, ponekad se zaljubimo u prolazu, a ponekad se pojave duboki osjećaji pa, ako od veze ne bude ništa, ostanemo tužni i slomljena srca, piše cosmopolitan.hr.

A tada nam prijatelji uskaču u pomoć i govore da nema veze, da je djevojka/dečko i tako bezveze te da ima još puno riba u moru i ne smijemo tugovati za njim/njom.

No, prema novim istraživanjima, ni zaljubljivanje ne traje vječno.

Naime, znanstvenici su u jednoj anketi (u kojoj je sudjelovalo 2000 ispitanika) otkrili da se prosječan čovjek istinski zaljubi svega četiri puta u životu!

Prema istom istraživanju prosječan se čovjek skrasi u 27. godini, a 33 posto ostane vjerno svojoj prvoj ljubavi.

Čak 61 posto ispitanika priznali su da žale što su pustili ljubav svog života da ode od njih, a osam od deset su se fatalno zaljubili u najmanje jednu osobu u dvadesetima, četiri od deset u tridesetima, a troje od deset u četrdesetima.

S druge strane, otkriveno je da se 41 posto nas najmanje jednom zaljubi u nekog u koga nismo smjeli, a neki to naprave više puta.

Jedan od 20 priznaje da je istu grešku ponovio pet ili više puta – na listi "zabranjenih" našli su se partner ili partnerica najboljeg prijatelja ili prijateljice, stranca ili strankinju, a navedeni su čak i roditelji najboljeg frenda ili frendice, prenosi Story.

Kopirati
Drag cursor here to close