''Napredne'' lutke

Seks-lutke postaju pametne?

WMDOLL godišnje proda oko 20 tisuća lutaka za seks, a od toga je tek njih 20 bilo 'pojačano' elementima umjetne inteligencije. Takve su lutke, naime, mnogo skuplje...
Lifestyle / Seksualnost | 02. 10. 2018. u 15:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I dok Kineske vlasti tu zemlju pokušavaju pretvoriti u lidera na polju umjetne inteligencije, nove tehnologije polako su počeli prihvaćati čak i proizvođači lutaka za seks.

Industrija seksualnih pomagala 'teška' je milijune dolara, a neke od najjačih svjetskih tvrtki koje ih proizvode osnovane su u Kini. Među njima je i WMDOLL, tvrtka koja proizvodi 'napredne' lutke za seks.

Oni od 2016. godine u njih integriraju i elemente umjetne inteligencije pa lutke mogu micati očima, rukama i pomicati torzo. Uz to, piše Independent, kupci mogu birati elemente izgleda poput visine, frizure i boje očiju.

Elementi umjetne inteligencije u njima još su pak vrlo primitivni - lutke mogu odgovarati na određena jednostavna pitanja, no nikakav kompleksniji razgovor ne dolazi u obzir.

Proizvođači priznaju da bi integrirali naprednije tehnologije, no stručnjaci nisu previše zainteresirani za razvoj tehnologije za industriju seksualnih pomagala.

WMDOLL godišnje proda oko 20 tisuća lutaka za seks, a od toga je tek njih 20 bilo 'pojačano' elementima umjetne inteligencije. Takve su lutke, naime, mnogo skuplje i stoje između 1500 i 7400 američkih dolara, prenose 24 sata.hr.

Kad cijene tih lutaka padnu, interes za njih sigurno će biti značajno veći.

Kopirati
Drag cursor here to close