Umijeće vezivanja

Samo za odvažne: Pikantni dodatak koji će seks dovesti na drugu razinu

Umijeće vezivanja u seksu - tehnike koje se isplati isprobati
Lifestyle / Seksualnost | 17. 09. 2021. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Seksualna igra, pikantni dodatak seksu, erotska zabava...bondage je sve to i još mnogo više. Pod nazivom bondage podrazumijeva se skup seksualnih tehnika koje se temelje na fizičkom sputavanju vezivanjem, a začinjene su i određenom dozom voajerizma. Ukratko, radi se o vrlo zabavnoj i uzbudljivoj erotskoj igri u kojem se kao sredstvo postizanja uzbuđenja koristi vezivanje.

BDSM

Bondage čini dio BDSM-a (kratica za Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadomasochism), skupa seksualnih tehnika koje su usmjerene na davanje i primanje užitka kroz dominaciju jedne osobe i pokoravanje druge. Bondage je jedna sadomazo igra koja se može igrati na raznim nivoima: obično se razlikuju light bondage (vezivanje samo ruku i/ili nogu), mumifikacija (potpuno vezivanje koje podčinjenom partneru onemogućavaju bilo kakav pokret) i suspenzija (kad je podčinjen i vezan partner ujedno i obješen), piše Živim.hr.

Iako bondage mnogi doživljavaju samo kao igru i način da se malo „oživi” seks, zapravo je riječ o tehnici kojoj treba pristupiti ozbiljno i pažljivo jer, u suprotnom, netko može biti povrijeđen.

Odakle potječe bondage

Prakticiranje bondaga seže unatrag mnogo stoljeća, no u počecima nije imalo seksualne konotacije. Porijeklo seže do 15. stoljeća i odražava tisućljetnu vezu između japanskog naroda i upotrebe konopca - što je bio simboličan znak povezanosti između ljudskog i božanskog. Tom su tehnikom policija i samuraji sputavali zatvorenike koristeći najobičnije uže od jute ili konoplje. Umjetnički element su predstavljali određeni oblici i crteži izvedeni užetom kojima se označavala društvena klasa optužene osobe, a ponekad i vrsta zlodjela koje je ta osoba počinila. U obliku kakvom ga danas mi poznajemo, kao jednu senzualnu i seksualnu tehniku, bondage je nastao u prošlom stoljeću, a raširio se tek nakon Drugog svjetskog rata.

Metode koje možete isprobati

Bondage, u onom obliku u kojem čini dio BDSM-a, odnosno kao oblik seksa koji pripada u sferu sadomazo seksa i igara dominacije i podčinjenosti, predviđa upotrebu konopaca, lanaca, lisica, kuka i mnogih drugih pomagala te raznih tehnika vezivanje od kojih su glavne:

- separacija ili razdvajanje dijelova tijela,

- vezivanje dijelova tijela za druge predmete, poput zida i slično,

- vješanje tijela o strop ili nešto drugo,

- restrikcija ili prisilna modifikacija normalnih pokreta tijela,

- potpuna imobilizacija tijela

Zašto to ljudi rade

Bondage je poput plesa, to je aktivnost koja povezuje i zbližava dvije osobe i može biti zabavna igra među prijateljima, ali i intimna i vrlo senzualna igra među ljubavnicima. Neki to vole zbog estetskog aspekta raznih uzoraka konopca i čvorova na tijelu, neki zbog užitka u eksperimentiranju i istraživanju vlastite seksualnosti, nekima je to samo zabavna uvertira u seks, a neki vole osjećaj prisile ili pak osjećaj nemoći u seksu.

Ako vas ova seksualna tehnika privlači, prvo se dobro informirajte, a zatim vježbajte s partnerom pritom uvijek vodeći računa da u tome oboje uživate i da se ne izlažete riziku od ozljeda.

Kopirati
Drag cursor here to close