Budite u krevetu s razlogom ;)

Protiv prehlade i gripe borite se - seksom!

Ako ćete biti prikovani za krevet neka to bude zbog seksa, a ne zbog prehlade i gripe
Lifestyle / Seksualnost | 03. 10. 2017. u 22:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Istraživanja su pokazala kako je vođenje ljubavi odlično za borbu protiv sezonskih bolesti, a s obzirom na to da su večeri već sad postale hladne za boravak na otvorenom, predlažemo da na imunitetu radite u krevetu.

Istraživanje američkog sveučilišta Wilkes pokazalo je da vođenje ljubavi barem jednom na tjedan povisuje razine antitijela imunoglobina A za 30 posto, što značajno poboljšava obranu organizma od svih virusa i bakterija, piše Ordinacija.hr.

Osim toga, kako se za vrijeme seksa u tijelu ispušta hormon sreće - endorfin odmah smo bolje raspoloženi, a to utječe i na imunitet jer se tijelo dobre volje, jače bori protiv virusa i bakterija.

Ako zbog čestih promjena vremena i nedostatka sunca patite od glavobolje i ovdje seks može biti dobro rješenje. Porast razina hormona endorfina i kortikosteroida tijekom seksualnog uzbuđenja i orgazma djeluje kao odlično sredstvo protiv bolova.

Osim migrena i glavobolja, seks može olakšati i druge kronične bolove, poput onih uzrokovani artritisom, a naravno - seks je dobar i za stres.

Kopirati
Drag cursor here to close