OŠ Buna i Cim

Povodom Dana bez automobila školarci Bune i Cima zajedno biciklirali

Lifestyle / Seksualnost | 22. 09. 2017. u 11:43 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja Svjetskog i Europskog dana bez automobila, u organizaciji Osnovne škole Marina Držića Buna kao domaćina i Osnovne škole Cim kao gosta, prigodnim programom upriličena je vožnja biciklima iz Cima do Bune, ravnatelja, nastavnika i učenika Oš Cima pod policijskom pratnjom do odredišta Oš Marina Držića Buna.

Svečano su dočekani gosti, a zatim je uslijedila prijateljska utakmica u odbojci između nastavnika dvije škole i učenika.

''Poput brojnih europskih i svjetskih gradova koji obilježavaju Dan bez automobila na različite načine, i naš grad Mostar se kroz javnozdravstvene aktivnosti priključuje globalnom trendu smanjenja korištenja automobila u gradovima, a sve u cilju jačanja i podizanja svijesti građana o zdravlju, kvaliteti života i dobrobiti za okoliš'', navode u priopćenju.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane građane da se priključe ovoj hvalevrijednoj manifestaciji kako bi pokazali da vode računa o svome zdravlju, kao i zdravlju grada u kojem žive.

"Nadamo se kako će ovakvi susreti postati tradicionalni i proširiti se i na druge škole, jer vidjeli smo koliko u njima uživaju učenici i učitelji. Zahvaljujemo se našim bunskim domaćinima, a ubrzo se nadamo ugostiti i mi njih u, dao Bog, dovršenoj športskoj dvorani. Posebna hvala policijskim patrolama mostarske prometne policije, bez kojih ova manifestacija ne bi mogla biti održana'', kazali su iz Osnovne škole Cim Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close