U čemu je tajna?

Postoji razlog zašto ljudi gube interes za seksom

Mnogi se parovi bore sa seksualnim životom kada se on pretvori u rutinu, navodi David Klow, voditelj centra za konzultacije parova u Chicagu.
Lifestyle / Seksualnost | 05. 03. 2021. u 21:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Možda ga uopće više nemate ili je samo sušno razdoblje… ali nema razloga za paniku. Dok može biti puno faktora koji utječu na želju, razlog može biti i vrlo jednostavan i ovisiti o tome koliko ste u vezi, kažu istraživanja.

Studija se provodila 2 godine, a rezultati su objavljeni u magazinu BMJ Open a bazirali su se na odgovorima 4,839 muškaraca i 6,669 žena starih od 16 do 74 godine, a svi su imali barem jednog partnera u proteklih godinu dana.

Nakon što je studija pregledala rezultate, odmah je iskočio jedan zanimljiv podatak. 15 posto muškaraca i 34 posto žena je prijavilo da imaju slab interes za seks. Mnogi su faktori uključeni, poput godina, seksualnih iskustava, fizičkog i psihičkog zdravlja…

No kod žena koje su dugim vezama je nedostatak želje za seksom najprimjetniji.

Ima smisla? Dugotrajne veze pružaju puno toga lijepoga, poput osjećaja sigurnosti, podrške, ljubavi ali postoji i jedan negativan faktor: Jednom kada je faza medenog mjeseca gotova, zanemaruje se seks, navodi Ordinacija.hr.

Mnogi se parovi bore sa seksualnim životom kada se on pretvori u rutinu, navodi David Klow, voditelj centra za konzultacije parova u Chicagu.

Na sreću, postoje načini kako ponovo probuditi iskru, a to su nove poze na nekim novim mjestima, komunikacija u sobi i izvan sobe, a naravno postoji i terapija za parove koju možete iskoristiti kao pomoć.

Ako vas zanima koje je najbolje doba za voditi ljubav, onda igrice započnite kada padne mrak.

Izgleda da je hrana uvijek tu kao pomoć kada imamo bilo kakav problem. Isto je i sa sekusalnom željom - neke ju namirnice jednostavno "bude".

Kava: Stručnjaci preporučuju konzumaciju kave koja može muškarcima biti od velike koristi u borbi s erektilnom disfunkcijom kada je u pitanju tjeskoba zbog seksualnog odnosa. Stres i napetost mogu ostaviti traga na muškoj psihi, te su tako značajni faktori koji inhibiraju seksualne aktivnosti. Kava može pomoći ublažiti tenzije, raspršiti stres i dopustiti "koncentriranje na posao".

Avokado: Ova super namirnica je bogata vitaminom E koji je također poznat antioksidant te vitamin B6, koji će spriječiti razvoj bolesti srca te omogućiti lakši protok krvi. Namirnica je bogata nezasićenim masnim kiselinama koje poboljšavaju rad srca, a sve što odgovara srcu i cirkulaciji. Odgovara i vašem seksualnom životu!

Bademi: Bademi sadrže cink i vitamin E, minerale i vitamine koji su po svemu sudeći dobri za seksualno zdravlje i reprodukciju. Selen će pomoći ako vas brine izdržljivost, a vitamin E potiče cirkulaciju. Cink je mineral koji potiče otpuštanje muškog spolnog hormona i jača libido.

Sjemenke sezama: Spomenuli smo da je cink dobar za seksualno zdravlje muškarca. Cink se nalazi i u poznatom afrodizijaku kamenicama, ali kažu stručnjaci da su sjemenke sezama sasvim dobra zamjena.

Kopirati
Drag cursor here to close