Evo o čemu je riječ

Postoji jako, jako dobar razlog zašto prije seksa treba popiti čašu vode

Radije odgodi odlazak na toalet za kasnije!
Lifestyle / Seksualnost | 16. 09. 2023. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ti i dragi ste u ljubavnom klinču i jedva čekaš potpuno se prepustiti strasti. Međutim, tada ti se počne po glavi vrzmati sljedeća misao: možda da radije odem na brzinu na toalet, inače se neću moći potpuno opustiti. Ili? Objasnit ćemo zašto bi umjesto toga trebala još i popiti čašu vode.

Orgazam zbog punog mjehura: evo o čemu je riječ

Radije odgodi odlazak na toalet za kasnije! Naime, pun mjehur doista ti može pomoći da doživiš vrhunac. Doktorica Carol Cooper objašnjava zašto: „Prepuni mjehur stimulira mišiće karlice. Opuštanje može izazvati osjećaj sličan orgazmu.“ Osim toga, tako se vrši dodatni pritisak iznutra pa je trljanje za vrijeme seksa intenzivnije. Tako možeš brže i snažnije doživjeti orgazam. Osim toga, brzo ćeš zaključiti da je među nogama vlažnije.

Dakle, osim vaginalnog orgazma, tako je vjerojatnija takozvana ženska ejakulacija. Također zanimljiva činjenica: pun mjehur preko noći može izazvati seksualne snove! Međutim, kod svega toga je odlučna prava mjera: naime, ako je mjehur prepun, onda se događa suprotno. Dodiri mogu biti neugodni te se osjeća bol kod seksa – što je totalno nepoželjno.

Stručnjaci savjetuju: nema mokrenja prije seksa

S medicinskog gledišta je također smisleno preskočiti mokrenje prije seksa. Urolog iz New Yorka, dr. David Kaufman, otkrio je da mokrenje prije seksa povećava vjerojatnost od upale mjehura. I to iz jednostavnog razloga: tko urinira netom prije seksa, neće to napraviti nakon seksa. Ako izostane mokrenje nakon seksa, slobodan je put koli bakterijama i drugim klicama koje dolaze kroz mokraćni kanal u mjehur. Kaufman tvrdi da je to najčešći uzrok upale mjehura.

„Najučinkovitija metoda“ za sprječavanje toga je pričekati s uriniranjem za vrijeme nakon seksa. Kaufman čak preporučuje popiti čašu vode netom prije seksa. „Što je veći i snažniji mlaz mokraće, veća je vjerojatnost da će se isprati bakterije.“

Opasan trend: peegasm

Međutim, ne smije se predugo čekati s mokrenjem. Stručnjaci ne preporučuju isprobavanje novog seks trenda „peegasma“. Kod te prakse žene jako dugo ne odlaze na toalet. Nakupljeni urin tada kod mokrenja izaziva takozvani „mini orgazam“. Pri tome je opasno sljedeće: zbog dugog zadržavanja urina mogu se razmnožiti klice u mjehuru te tako nastati upala mjehura – u najgorem slučaju može nastati i upala bubrega.

Kopirati
Drag cursor here to close