U dobru i zlu

Ovo je najsretnije razdoblje braka

''Naši rezultati pokazuju da bračna sreća, osobito kod muškaraca, lagano raste u kasnijim godinama'', rekli su autori istraživanja.
Lifestyle / Seksualnost | 12. 03. 2020. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U dobrim i lošim vremenima'', to vrijedi kod mnogih parova, odnosno, tako glasi dio bračnog obećanja. U svakom braku postoje veličanstveni vrhunci, ali i loši trenuci koje treba savladati. Znanstvenici su nedavno obznanili u kojem trenutku su parovi najsretniji u braku.

Istraživanje su vodili Paul Amato sa Sveučilišta Pennsylvania State i Spencer James sa Sveučilišta Brigham Young. Napravili su metaanalizu postojećih podataka istraživanja „Marital Instability Over the Life Course“ koja je obuhvaćala 2034 vjenčana para.

Parovi koji su sudjelovali u istraživanju priznali su da su u prvih 20 godina braka bili sve nesretniji i nesretniji sa svojom vezom. Zatim je zadovoljstvo počelo rasti.

''Naši rezultati pokazuju da bračna sreća, osobito kod muškaraca, lagano raste u kasnijim godinama'', rekli su autori istraživanja.

Prema rezultatima istraživanja, razlog za to je da parovi kasnije – možda kad djeca odu iz kuće – imaju više zajedničkih aktivnosti te se međusobno više poštuju.

To se slaže s rezultatima australskog istraživanja Sveučilišta Deakin iz 2012. godine – tako je otkriveno da su parovi koji su 40 godina zajedno znatno zadovoljniji sa svojim brakom od onih koji su svježe vjenčani.

Kopirati
Drag cursor here to close