Istraživanje

Osobe koje su u romantičnim vezama manje konzumiraju alkohol

Studija je pokazala da osobe oba spola koje su u ljubavnoj vezi manje konzumiraju alkoholna pića u odnosu na osobe koje nisu u nekoj romantičnoj vezi.
Lifestyle / Seksualnost | 18. 11. 2019. u 18:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rezultati istraživanja iz Finske su pokazali da osobe koje se nalaze u romantičnim vezama manje konzumiraju alkohol, javlja Anadolija.

Studija na kojoj su zajedno radili znanstvenici iz Sjedinjenih Američkih Država, Finske i Turske pokazala je da osobe oba spola koje su u ljubavnoj vezi manje konzumiraju alkoholna pića u odnosu na osobe koje nisu u nekoj romantičnoj vezi.

Peter Barr, profesor sa Sveučilišta Virginija, izjavio je da je ovo vrlo važan rezultat istraživanja jer je jasno pokazao da socijalni uvjeti u značajnoj mjeri mogu utjecati na učestalost konzumiranja alkohola.

Istaknuo je da je studija također potvrdila da romantične veze jamče i emocionalnu podršku, dajući ljudima manje razloga da zbog negativnih životnih situacija utjehu ili spas traže u alkoholu.

Jaakko Kaprio, profesor sa Sveučilišta Helsinki, kazao je da romantične veze također imaju i element društvene kontrole jer partneri imaju tendenciju da prate međusobno ponašanje i vjerojatno će nešto kazati ako njihova druga polovica previše pije.

Istraživanje provedeno na ukupno 1.200 osoba starosne dobi od 20 do 26 godina objavljeno je u časopisu "Addiction".

Kopirati
Drag cursor here to close