Vruće misli

O čemu žene razmišljaju tijekom seksa?

Za ono što se zbiva u ženskoj glavi može se komotno konstatirati da je od edukativne važnosti.
Lifestyle / Zdravlje i sex | 08. 11. 2018. u 19:46 Bljesak.info
Kopirati

Upitajte bilo kojega muškarca da vam ispriča o čemu razmišlja tijekom seksa i sigurno ćete čuti: “Ne još, ne još! Pričekaj još malo!”, popraćeno mentalnim slikama Lige prvaka i mrkog učitelja matematike iz osmog razreda osnovne škole.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Za razliku od toga, za ono što se zbiva u ženskoj glavi može se komotno konstatirati da je od edukativne važnosti.

Čitateljice Women’s Healtha bile su više nego raspoložene podijeliti s nama minutu po minutu svojih “vrućih misli”. “

Razgovor o tome što vam je na pameti tijekom seksa može biti posljednja prepreka koju ste uspješno prošli do još boljeg partnerskog odnosa”, kaže Ian Kerner, terapeut za parove i osnivač internetskog seksualnog vodiča Good in Bed. Okrenite stranicu i započnite novo uzbudljivije poglavlje intimnog života, piše Men's Health.

Evo hodograma njezinih misli od predigre do orgazma:

0:45 – “Baš dobro izgledaš u toj majici”

Od šest ponuđenih izbora, 30 posto anketiranih čitateljica reklo je da ih kod muškaraca najviše uzbuđuju mišićave ruke, dok je široka ramena navelo njih 25 posto. A što je s mnogima nedostižnim? Samo šest posto žena stavilo ga ja na prvo mjesto svoje liste želja. Dakle, dok čekate vidljive i opipljive rezultate trbušnjaka koje marljivo radite u teretani, nosite uske majice ne šire od dva prsta od vaših uskoro neodoljivih bicepsa. Ili obucite majicu s raglan rukavima koja će vas dodatno proširiti u ramenima i prsima, a “suziti”na pravim mjestima, kaže MH-ov direktor mode Brian Boyé.

3:27 – “Draškaj mi bradavice malo dulje. Molim te!”

To je znanost! “Stimulacija bradavica aktivira isto senzorsko područje mozga kao i  nadraživanje klitorisa, vagine i cerviksa”, kaže Barry Komisaruk, profesor psihologije na Sveučilištu Rutgers, koji proučava odgovore mozga na seksualne stimulacije. Osim genitalija, to je mjesto za četiri od deset ispitanih žena. Počnite polako, ljubeći njezine grudi sa strane i prema vrhovima, sugerira MH savjetnica za seks i veze dr. sc. Debby Herbenick. Kad primijetite da se vaša partnerica sve više uzbuđuje, krenite polako prema bradavicama.

4:55 – “U spori, kauboju. Ovo postaje dobro!”

Jezik vam se umorio? Usporite tempo. Jedna od četiri anketirane žene rekla je da muškarci trebaju više vremena posvetiti oralnom seksu te savjetuju: “Usporite i budite nježniji.” Razmišljajte o sebi kao o pružatelju užitka, kaže dr. sc. Kristen Mark, ravnateljica Laboratorija za promicanje seksualnog zdravlja na Sveučilištu u Kentuckyju. Uzmite si vremena i ne idite odmah na klitoris; “zagrijte je” prije toga, kaže ona. Radite spore, kružne pokrete prstima izvan vagine i zatim iznutra, pa opet izvana… dok je polako draškate jezikom.

6:29 – “Ti preuzmi kontrolu. Ja ću samo uživati”

Za pozu kad je žena gore na muškarcu samo 29 posto žena kaže da je njihov omiljeni položaj, no i dalje vam preostaje dosta drugih opcija. Više od polovine ispitanica reklo je da preferiraju da muškarac bude ili “vrlo” ili “uglavnom” dominantan prilikom seksa. Stoga, vratite se na misionarsku pozu. Mnogo žena voli intimnost kontakta očima, kaže Kerner.

 

Trik koji uvijek pali: “Fokusirajte se na dublje prodiranje koje omogućava više kontakta s klitorisom”, kaže. “Ili se podignite pa spuštajte, to će povećati šansu za njezino postizanje orgazma.”

 

7:31 – “Oh, hoće li on ubrzo svršiti?”

Dobra vijest: sedam od deset anketiranih čitateljica zadovoljno je trajanjem seksa. Loša vijest? Čak i ako nisu zadovoljne, to ćete teško razaznati: žene vrlo brzo shvate ako neće doživjeti orgazam pa ga odglume kako bi seks privele kraju, kaže Kerner. Ako je vaša partnerica pod stresom, pokušajte tijekom predigre razgovarati s njome. Kemijski procesi u mozgu tijekom uzbuđivanja smanjuju inhibiciju, tako da je to idealno vrijeme za razgovor o seksu, kaže Kerner. “Dok je ljubite i dodirujete, možete je pitati što voli da joj se radi.”

 

 

 

8:43 – “OK, vrijeme je da mislim na Goslinga”

Nemojte se zbog toga osjećati ugroženo. Otprilike polovina žena mašta o seksu s nekom slavnom osobom, otkrila je nova studija. “Žene maštaju tijekom seksa češće nego muškarci”, kaže Kerner. “To im pomaže da deaktiviraju i neutraliziraju stresore koji joj inhibiraju uzbuđenje. Znači, to je sasvim normalno – i na neki čudan način može se više uzbuditi i uživati u seksu”. Pomozite joj da se isključi iz realnosti: izmasirajte je ili stimulirajte rukom ili nježno vibratorom, kaže. “Želite je potaknuti da osjeća, a ne da razmišlja i mašta.”

 

9:35 – “Možda ću si sama morati pomoći”

Ako se vaša partnerica miluje tijekom seksa, to nije ništa loše. Doznali smo da 19 posto žena gotovo uvijek uzme stvar u svoje ruke (doslovno!); polovina njih učini to katkad i manje od 10 posto njih to želi, ali se suzdržava. Istraživači u Kanadi otkrili su da se neke žene ustručavaju to učiniti zbog straha da to ne djeluje negativno na samopouzdanje njihovih partnera. Potrebna joj je dodatna stimulacija? Oko tri četvrtine žena koje smo anketirali ne koristiti seksualna pomagala, ali od njih 30 posto reklo je da bi to voljelo. Dakle, znate što vam je činiti.

Kopirati