Sigurni i opušteni

Načini na koje se seks mijenja kada smo u dugoj vezi

Neke žene mogu iskusiti orgazme tek kad dostignu određeno seksualno samopouzdanje, a to mogu samo s osobom s kojom se osjećaju opušteno i sigurno.
Lifestyle / Seksualnost | 24. 11. 2017. u 23:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kaže se da kada je seks dobar, njegova važnost u vezi je samo 20%, no kad je seks loš, ta brojka skače na 80%. Što smo duže s jednom osobom, i naš se seksualni život mijenja i evoluira. Hoće li u vašem slučaju to biti na dobro ili loše, prosudite sami.

Evo što se događa sa seksualnim životom kada dvije osobe održavaju dugogodišnju vezu:


1. Naučite komunicirati

I vrapci na grani već znaju da ni dobar ni loš seks nisu zasluga ili krivnja samo jednog partnera. Seks bi se trebao temeljiti na komunikaciji i izražavanju želja, a dublju ćemo komunikaciju svakako lakše uspostaviti s nekim koga volimo i s kime smo emocionalno povezani, piše Metroportal.hr.

2. Naučite što volite

Upravo je zbog ovoga važno komunicirati. Ponekad je zabavno provoditi sate istražujući što partner voli, no često je neke stvari najbolje reći. Što dulje ste s partnerom time vam važnije postaje naučiti kako ga zadovoljiti - što je i logično jer onoga prema kojemu osjećamo dublje emocije želimo usrećiti na svaki način (a on bi trebao željeti isto).

3. Postanete samopouzdaniji

Ako znamo što će nas seksualno zadovoljiti i s partnerom imamo odnos pun poštovanja i prihvaćanja, lakše ćemo se opustiti i isprobati neke nove stvari ili pokušati ostvariti naše ili njegove skrivene fantazije. Neke žene mogu iskusiti orgazme tek kad dostignu određeno seksualno samopouzdanje, a to mogu samo s osobom s kojom se osjećaju opušteno i sigurno.

4. Možda će vam postati dosadno

I to je moguće. Rutina nas ponese i počnemo više pažnje obraćati na neke druge stvari pa atmosfera u krevetu može zahladiti. U tom slučaju vrijeme je da poradite na intimnoj bliskosti, za što je potrebno ono što ste već vjerojatno stekli, a o čemu smo pričali u točki 1 - komunikacija.

Uz malo truda i eksperimentiranja, sve se može spasiti.

Kopirati
Drag cursor here to close