Zubomobil

Mostarski mališani besplatno pregledavali zube i educirali se o oralnom zdravlju

Lifestyle / Seksualnost | 14. 09. 2017. u 15:02 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na platou ispred Mepas Mall-a u četvrtak je stigao 'Zubomobil', pokretna stomatološka ordinacija koja kroz zabavu i veselje najmlađima žele približiti svijet dentalne medicine.

Ova poznata šarena i vesela stomatološka ordinacija, krenula je na svoje jesenje putovanje po osnovnim školama, gradskim trgovima i tržnim centrima i ove godine, treći put zaredom.

U protekle dvije godine, u sklopu ovog projekta, napravljeni su preventivni pregledi zubića i održane edukativne radionice o važnosti prevencije zubnog zdravlja za 20.000 djevojčica i dječaka diljem Bosne i Hercegovine.

Ovogodišnji plan je još obići još 10.000 mališana. Projekt je nastao 2015. godine, u suradnji sa stomatološkim komorama FBiH i RS, u želji da se temeljitije sagleda stanje oralnog zdravlja djece u BiH. Kako su, uz zaslužene 'diplome za hrabrost' za sjedanje u stomatološku stolicu bez straha, mališani dobivali i zubne kartone, pokazatelj uspjeha projekta u protekle dvije godine je bila činjenica da je veliki broj kartona 'Zubomobila' zaista i došlo u stomatološke ambulante.

"Program preventivnog pregleda i edukacije mališana o oralnom zdravlju smo u BiH pokrenuti kao pilot projekt prije tri godine, a sada identičnu akciju sprovodimo i u regiji, s jednakom uspješnošću. U svim zemljama imamo izvrsne rezultate i, što je najvažnije, uistinu pravimo razliku", rekla je direktorica tržišta Mars za BiH, Sloveniju i Hrvatsku Darja Šušteršič.

Ističe i da je edukativna komponenta ovog projekta iznimno važna. Upravo stoga, a da bi se projektom obuhvatilo što više djece u BiH, 'Zubomobil' će ove godine biti i na gradskim trgovima i u tržnim centrima. Ova stomatološka ordinacija se od drugih sličnih razlikuje samo u tome što je mobilna i u potpunosti prilagođena djeci. Stomatološka oprema u samom 'Zubomobilu' zadovoljava sve najviše standarde dentalne medicine, a sa djecom će raditi stomatolozi i pedodonti.

Nakon što je 'Zubomobil', uz zabavu za mališane i njihovu pratnju, predstavljen u Sarajevu i Mostaru, sljedeća je na redu Banjaluka, a pravi karavan na put kreće 18. rujna, a putovanje će trajati dva mjeseca. Na Facebook stranici Orbit Bosna i Hercegovina i službenoj web stranici kompanije će redovito biti objavljivane informacije o putanji kretanja i gradovima koje će 'Zubomobil' posjetiti.

Kopirati
Drag cursor here to close