Ultrazvuk mozga

Mame Brotnja uručile vrijednu donaciju mostarskoj ginekologiji

"Ja kao sestra koja radi na ovome odjelu razmišljala sam kako je uvijek tek rođenoj bebi lakše uraditi pregled na našem odjelu već da se ona nosi na odjel pedijatrije u drugu zgradu. Svoja razmišljanja sam podijelila s mamama u grupi...''
Lifestyle / Seksualnost | 17. 10. 2017. u 12:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članice Facebook grupe "Mame Brotnja" posjetile su danas Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje su predstojnici Klinike za ginekologiju i porodništvo dr. Vajdani Tomić uručile aparat (sondu) za snimanje ultrazvuka mozga kod neurorizične novorođenčadi čija je vrijednost 5 000 eura.

U izjavi za Fenu jedna od članica spomenute Facebook grupe i sestra na Klinici za ginekologiju i porodništvo Vera Jerković kazala je kako je humanitarna akcija pokrenuta tijekom siječnja sa svrhom prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu aparata za skrining sluha. Međutim, bolnica je u međuvremenu donacijom dobila spomenuti aparat pa je humanitarna akcija krenula jednim drugim smjerom, odnosno krenulo se u akciju prikupljanja novčanih sredstava za kupnju aparata za ultrazvuk mozga novorođenčadi.

"Ja kao sestra koja radi na ovome odjelu razmišljala sam kako je uvijek tek rođenoj bebi lakše uraditi pregled na našem odjelu već da se ona nosi na odjel pedijatrije u drugu zgradu. Svoja razmišljanja sam podijelila s mamama u grupi pa smo tako zajedno odlučile da akciju prenamijenimo i da krenemo s prikupljanjem sredstava za nabavu spomenutog aparata", kazala je sestra Jerković. Po njezinim riječima humanitarna akcija je trajala od siječnja do rujna ove godine.

U izjavi za Fenu dr. Vajdana Tomić kazala je kako je ultrazvuk mozga novorođenčadi standardna pretraga u svim suvremenim rodilištima i kako se radi svakom novorođenčetu koje se smatra neurorizičnim.

"Do sada smo našu novorođenčad kojima je bio potreban pregled nosili u drugu zgradu na Odjel pedijatrije a sada kao i sva suvremena rodilišta imamo mogućnost da takav pregled izvršimo na našem odjelu", kazala je dr Tomić. Ona je istaknula kako će sonda koju je danas dobio Odjel poboljšati kvalitetu rada kao i kvalitetu skrbi za novorođenčad.

"Ova akacija je hvale vrijedna. Suvremena medicina sa svojim velikim mogućnostima je jako skupa, ona podrazumijeva modernu tehnologiju, suvremene aparate, a aparati se koriste i jako brzo zastarijevaju te ih je potrebno obnavljati", naglasila je dr. Tomić te je zahvalila svim donatorima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji kao i mama Brotnja koje su je i pokrenule.

Kopirati
Drag cursor here to close