Velika je razlika...

Koliko vremena treba muškarcu da se zaljubi, a koliko da izjavi ljubav?

U istraživanju je sudjelovalo 2000 odraslih muškaraca i žena koju su bili u vezi najmanje godinu dana
Lifestyle / Seksualnost | 25. 05. 2019. u 16:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ponekad traje nekoliko tjedana, a ponekad čak i mjeseci, dok ne možemo govoriti o zaljubljenosti. Osobito nama ženama je ta tema poprilično stresna, jer svaki muškarac treba svoje vlastito vrijeme da se doista zaljubi. Često se u početku veze osjećaji snažne požude zamijene sa stvarnom ljubavi.

Međutim, kada se ON doista zaljubi?

Stručnjaci za veze tvrde kako i muškarci i žene doista trebaju više vremena da se zaljube. Pošto su svaki čovjek i svaka veza individualni, ne postoje općeniti odgovor ili vremensko razdoblje kada se to dogodi. Međutim, stručnjaci tvrde kako se u prvih nekoliko tjedana veze može govoriti o međusobnoj strasti i žudnji. Taj se osjećaj može brzo pojaviti, dok za pravu zaljubljenost te pravu ljubav treba doista upoznati partnera. A to je dugačak proces, piše MissZdrava.

Ali, taj se proces može ubrzati: ljudi koji općenito pozitivno razmišljaju, mogu se zaljubiti brže od pesimista. To se objašnjava time da pesimisti gledaju kritički na vezu i partnera, dok su optimisti brže spremni dati vezi priliku. Muškarci se brže zaljubljuju, ali to kriju...

Istraživanje portala vouchercloud.com pokazalo je da se muškarci brže zaljubljuju od žena!A u njemu je sudjelovalo 2000 odraslih muškaraca i žena koju su bili u vezi najmanje godinu dana. Rezultati su pokazali da su se muškarci najviše zaljubljivali nakon tri mjeseca, dok su žene osjetile ljubav nakon pet mjeseci. Iduće pitanje je bilo: Kad ste prvi put partneru izjavili ljubav?

Tu se situacija znatno mijenja. Žene su prvi put "volim te" govorile nakon šest mjeseci, samo mjesec dana nakon što su se zaljubile. Muškarcima je trebalo više vremena i hrabrosti izgovoriti dvije čarobne riječi - čak devet mjeseci. Što znači da muškarcima od zaljubljivanja do "volim te" treba čak pola godine.

Ipak, 13 posto ispitanih otkrilo je da još nisu partneru izjavili ljubav niti nakon više od godinu dana veze. Većina ispitanih kojima je partner prvi izjavio ljubav imali su problem s pritiskom uzvraćanja istih emocija...I baš zbog toga, trećina ispitanih je prizanala da su izjavili ljubav, ali da pritom to tada nisu mislili.


Kopirati
Drag cursor here to close