Informirajte se na vrijeme

Koliko je opasan seks na plaži ili bazenu?

Seks na plaži, baš kao i seks u bazenima stvara veliki rizik za pojavu raznih vaginalnih upala.
Lifestyle / Seksualnost | 02. 06. 2018. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Seks na plaži ili bazenu je izvrsna ideja ljeti kojima želite začiniti ljetne noći. Međutim, stručnjaci kažu kako je romantični morski seks nosi niz opasnosti.

Jedna od tih opasnosti je neželjena trudnoća. Mnogi misle kako se ne može zatrudnjeti za vrijeme seksa u vodi, što nikako nije točno.

"Imala sam dosta pacijenata koji su zatrudnjeli seksanjem u vodi, a mislili su da neće. Spermiji i dalje ulaze u vaginu, iako ste vi u vodi", kaže dr. Leah Millheiser sa Sveučilišta Stanford.

Prilikom seksa na plaži važno je imati peškir ispod sebe zbog pijeska koji vas može iziritirati.

''Pijesak se može zavući oko genitalija, te vam može završiti u vagini, što na kraju može uzrokovati pecanje i osip. Pozitivno je što se vagina svakodnevno sama čisti pa bi i pijesak trebao brzo izaći iz nje'', rekla je Millheiser. Preporučuje kako je nakon seksa dobro oprati vaginu slatkom, nikako slanom vodom.

Prilikom seksa na plaži morate imati na umu da to nije najčistije mjesto, te da veliki broj ljudi mokri na plaži i u moru. Također, plaže ptice koriste kao javni toalet. Provedeno je istraživanje kojim je utvrđeno da pijesak sadrži veliku količinu bakterija iz fekalija.

"Moraš se poslužiti zdravim razumom kada je u pitanju mjesto gdje se seksate", kaže Millheiser.

"Bakterije i virusi su posvuda u našem okruženju. To ne znači da će svaka osoba koja ima seks u bazenu ili na plaži dobiti infekciju, ali je moguće dobiti infekcije od onoga što je na pijesku i što se nalazi u vodi. Budite  pametni", savjetuje Millheiser.

Seks na plaži, baš kao i seks u bazenima stvara veliki rizik za pojavu raznih vaginalnih upala.

Kopirati
Drag cursor here to close