Najbolja tjelovježba

Koju god pozu odabrali, tijekom seksa gubite kalorije!

Koliko se kalorija troši seksom? Ovisi o pozi, ali i koliko ste "živahni" u krevetu
Lifestyle / Zdravlje i sex | 14. 09. 2018. u 18:29 Bljesak.info
Kopirati

Jeste li znali da 10 minuta smijeha troši oko 50 kalorija? Pranje zuba njih 6? A što je sa seksom?

Seks je sigurno svima najdraža, a često i jedina, tjelovježba kojom trošimo kalorije. Koliko? Neki kažu 69 kalorija, drugi čak i 200.

U časopisu New England Journal of Medicine objavljeno je mišljenje kako muškarci u svojim 30-tim godinama tijekom odnos a koji traje u prosijeku 6 minuta potroše oko 21 kaloriju. Ovo je guba procjena jer ovisi o tome koliko je osoba involvirana tijekom odnosa, piše Ordinacija.hr. 

Očito, stvar je komplicirana – potrošnja kalorija ovisi o raznim faktorima kao što je spol, s kime ste "pod plahtama", koliko odnos traje, koliko ste "živahni", kakvo vam je kardiovaskularno zdravlje i koju ste pozu odabrali.

Tjelesna aktivnost, koja očito uključuje seks, čini samo 10 do 30 posto potrošnje vaše energije. Što više mišića imate, to je njima potrebno više energije, što više dišite, više energije trošite...

Dakle, ako se dugo seksate, a imate razvijene mišiće, potrošnja kalorija raste – to je sva znanost bilo koje vrste aktivnosti.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.