Uloga gena

Kakvu ulogu ima genetika u veličini penisa?

Genetika na stranu, okolišni čimbenici također igraju ulogu u veličini penisa.
Lifestyle / Seksualnost | 07. 02. 2018. u 21:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  Ilustracija

Hoće li vaše dijete imati penis ovisi o Y kromosomu, a studije pokazuju da zajednički genetički utjecaj majki i očeva određuju njegovu veličinu.

''Iako većina gena odgovornih za veličinu penisa živi uzduž X kromosoma, postoje geni u Y kromosomu koji imaju veze s duljinama i veličinama penisa. Zato ne možete kriviti mamu za svoj mali penis'', rekao je doktor Jamin Brahmbhatt, urolog s Floride.

Tijekom prvih sedam tjedana razvoja u maternici nitko nema penis. Nakon toga, fetus će početi razvijati muške ili ženske genitalije. Za one koji imaju Y kromosom, to znači penis. Znanstvenici nisu sigurni je li genetski utjecaj majke i oca na veličinu penisa 50/50, 60/40 ili neki drugi omjer, piše Zivim.hr.

No, neki stručnjaci sumnjaju da postoji veći utjecaj dvaju X kromosoma majke, jer braća istih roditelja mogu imati znatno različite veličine penisa. Ako je veličina bila u potpunosti iz Y kromosoma, braća s istim ocem imali bi u osnovi isti penis.

Genetika na stranu, okolišni čimbenici također igraju ulogu u veličini penisa. Majčino izlaganje kemikalijama kao što su ftalati, lijekovi i alkohol, mogu utjecati na veličinu.

Penis raste u dužinu i debljinu na početku puberteta, a prestaje pri njegovom kraju. Rast reguliraju dva hormona - testosteron i hormon rasta. Testosteron je povezan s dužinom, a hormon rasta s obujmom.

Kopirati
Drag cursor here to close