Zanimljivosti

Kako su nastali kondomi i ostale seksi nepoznanice

Lifestyle / Seksualnost | 21. 11. 2016. u 11:30 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako vam je partner ikad "prodao" priču kako nije zainteresiran za seks zbog glavobolje, slobodno na to odmahnite rukom i uputite ga/je. Naime, dokazano je kako se seksom otpušta hormon oksitocin, koji će zapravo smanjiti glavobolju. Stoga sljedeći put propišite ovu terapiju!

Na genitalijama su se nosile i perike

Iako zvuči nevjerojatno, u Viktorijansko doba prostitutke su nosile perike na genitalijama. To nisu činile da bi im spolni organ izgledao privlačnije, već zato što su vjerovale da tako mogu spriječiti prijenos bolest poput sifilisa, ali i kako bi kamuflirale neke simptome, poput herpesnih bradavica.

Gay pornići potiču jaču proizvodnju sperme kod muškaraca

Nebitno koliko se heteroseksualno osjećali ili izjašnjavali, dokazano je da muškarci koji gledaju ili gay porniće ili pak one u kojima su akteri dva ili više muškaraca, a jedna žena, imaju više sperme. Znanstvenici objašnjavaju kako je za taj fenomen odgovorna biološka konkurencija - neka vrsta natjecanja u reproduktivnim sposobnostima.

Prostitucije ima i kod životinja

Primjerice, ženke pingvina ponekad imaju i seksualna iskustva s drugim pingivinima, iako su u monogamnoj "vezi". Za to i nešto dobiju - šljunak kojim grade svoja gnijezda.

Osim neslaganja karaktera, impotencija je čest uzrok razvoda

Kao jedan od čestih razloga koji navode žene za razvod braka pojavljuje se impotencija, i to u državam diljem svijeta. Erektilnu funkciju čuva zdrava tjelesna težina, izbjegavanje alkohola i opijata kao i redovit seksualni život.

Koliko mogu žene, a koliko muškarci izdržati?

U prosjeku, muškarci u seksu "traje" tek oko dvije minute same penetracije, iako naravno postoje oni koji se mogu iskontrolirati da to potraje dulje. Kod žena takvih ograničenja nema, no većina njih kaže kako seks iznad 20 minuta subjektivno "previše traje" i kao takav postaje naporan.

Porijeklo kondoma

Najstarija ilustracija kondoma stara je više od 3000 godine i potječe iz Egipta.

Najstariji pronađeni kondomi iz 17 stoljeća radili su se od riblje kože i životinjskih crijeva. Sredinom 20. stoljeća kondomi su se prali nakon korištenja i ponovno upotrebljavali.

Kopirati
Drag cursor here to close