Pubičaste dlačice

Iznenađujuće opasnosti depiliranja intimne zone

Lifestyle / Seksualnost | 01. 09. 2017. u 16:59 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većina odraslih žena u razvijenijim zemljama depiliraju dlačice žiletima, voskom i trakama. Ali, studije pokazuju kako se iste žene nakon toga bore i ozljedama. Uobičajena ozljeda je porezotina koju prate osipi i svrbež. U rijetkim slučajevima, oko 1.5 posto, žene koje se ozljede trebaju i medicinsku pomoć.

Liječnik Benjamin Breyer odlučio je provesti studiju jer je shvatio kako ljudi koji se češće depiliraju imaju i česte ozljede.

Iako cilj nije bio otkriti koja metoda je najopasnija ipak se uspostavilo da je više od 60 posto ozljeda povezano sa žiletima. Zaključak je kako je to najopasnija metoda. Nije stvar samo u prevenciji ozljeda nego u tome što to područje postaje sklonije infekcijama, uključujući i spolno prenosive bolesti.

''Radije izdvojite ponekad novac da to odrade stručnjaci, a oni koji su općenito skloniji ozljedama trebali bi rjeđe depilirati intimno područje'', objasnio je liječnik, a prenosi ORdinaicja.hr.

Događaju li vam se ozljede stalno, posjetite liječnika. Primijetite li promjenu na porezotini posjetite liječnika. Također, koristite nove i čiste žilete kako ne biste inficirali rane bakterijama i prljavštinom.

Kopirati
Drag cursor here to close