Nije šala

Istraživanje koje je uznemirilo sve: Zagađenje okoliša uzrokuje smanjenje...

no što zvuči kao loša šala zapravo je doista ozbiljno.
Lifestyle / Seksualnost | 12. 04. 2021. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada postoji još jedan razlog za borbu protiv zagađenja. Naime, vodeća epidemiologinja i znanstvenica za okoliš iz SAD-a objavila je knjigu koja govori o istraživanju u kojoj su ona i njezin tim istraživali vezu između kemikalija i duljine penisa.

Rezultat: onečišćenje okoliša uzrokuje smanjenje ljudskog penisa! Ono što zvuči kao loša šala zapravo je doista ozbiljno. Dr. Shanna Swan također opisuje u svojoj knjizi kakve učinke to može imati na čovječanstvo i njegovo postojanje.

Prema njezinom istraživanju, osobito ftalati, kemikalije koje se koriste u proizvodnji plastike, odgovorni su za to što je penis sve kraći i kraći. Ova skupina kemikalija može se naći gotovo posvuda. Između ostaloga, u ambalaži za hranu, igračkama, sredstvima za čišćenje i kozmetici. Uglavnom se koriste kao „omekšivači“ u plastici. „Bebe se rađaju kontaminirane kemikalijama, jer se te tvari unose već u maternicu“, piše Dr. Shanna Swan u svojoj knjizi, piše miss7.

Broj spermija pao je za 59 posto

Znanstvenica otkriva u svojoj knjizi zastrašujuću sliku postojanja čovječanstva. Na primjer, kaže se da čovjek već zadovoljava tri od pet mogućih kriterija koji definiraju je li vrsta ugrožena ili ne. Da bi se mogao uvrstiti na popis „ugroženih vrsta“, mora se udovoljiti samo jednom kriteriju.

Prema njenom mišljenju, to znači da je čovječanstvo službeno „kritično ugroženo“. Ali, dužina penisa nije jedina stvar koja pati zbog zagađenja okoliša. I broj spermija se također značajno smanjio, kaže Dr. Shanna Swan. Jedno od njezinih najpoznatijih istraživanja iz 2017. godine proučavalo je vezu između broja spermija i onečišćenja.

Rezultat: broj spermija kod muškaraca se u zapadnim zemljama smanjio za 59 posto u razdoblju između 1973. i 2011. godine.

Greta Thunberg reagira na istraživanje

Ekološka aktivistica Greta Thunberg također reagira na nalaze ekološke znanstvenice. Na Twitteru objavljuje članak sa Sky News-a, koji izvještava o vezi između zagađenja i smanjenja penisa.

„Vidimo se na sljedećim demonstracijama za očuvanje klime“, piše 18-godišnjakinja, namignuvši. Dr. Shanna Swan sretna je zbog reakcije Grete Thunberg i na Instagramu objavljuje snimku zaslona s tweetom.

“Greta Thunberg i ja dijelimo spoznaju o hitnosti djelovanja za našu budućnosti. Moramo razgovarati o onečišćenju, kemikalijama i klimi za buduće zdravlje brojnih generacija”, piše Dr. Swann.

Kopirati
Drag cursor here to close