Izmjene kaznenog zakona

Indonezija želi zakonom zabraniti seks prije braka

Indonezija uvodi u zakon zabranu izvanbračnih i istospolnih seksualnih odnosa
Lifestyle / Seksualnost | 29. 01. 2018. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Indonezijski parlament razmatra izmjene kaznenog zakona koje bi uvrstile zabranu izvanbračnih seksualnih odnosa, prenosi Reuters.

Parlamentarna komisija radi na izmjenama zakona koji je usvojen još u kolonijalnom dobu, a prema nacrtu on sadrži zabranu seksualnih odnosa partnera koji nisu u braku i istospolnih odnosa, koji do sada nisu bili normativno regulirani.

Preljub je i ranije bio zabranjen, ali zabrana se sada proširuje, prenosi Fena.

''Istina je da većinske vjerske grupe u Indoneziji imaju iste vrijednosti i revizija je glas većine i svih kultura u Indoneziji'', kaže Euis Sunarti, član kršćanske alijanse koja podržava izmjene zakona.

U tijeku je javna rasprava o zakonskim izmjenama, a čini se da većina stranaka podržava nove propise, posebno one kojima se zabranjuju homoseksualni odnosi.

Inače, Indonezija je četvrta država svijeta po broju stanovnika (nakon Kine, Indije i Sjedinjenih Američkih Država), piše Wikipedia. Najgušće naseljeni otoci su Java i Bali.

Stanovništvo Indonezije dijeli se na brojne etničke skupine (788 pripadnika raznih naroda i plemena). Indonezijski jezik je materinji za relativno mali broj stanovnika, ali je u širokoj upotrebi kao univerzalni drugi jezik.

Najzastupljenija religija je Islam kojem pripada nešto više od četiri petine stanovnika (Indonezija je najmnogoljudnija zemlja s muslimanskom većinom). Prisutni su i kršćanstvo, hinduizam i budizam. U Indoneziji po procjenama iz 2014. godine, živi 252 milijuna stanovnika po čemu je četvrta zemlja na svijetu.

Kopirati
Drag cursor here to close