Nema tuge

Imamo formulu: Prebolite bivšu ljubav!

"Česta komunikacija s tom osobom može samo povećati tugu."
Lifestyle / Seksualnost | 25. 03. 2021. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prekid nikada nije jednostavan, bilo da ste vi ona strana koja ostavlja ili da je netko vas ostavio, ali najteži period je onaj nakon - kada treba krenuti dalje te stvoriti nove navike i rutinu koja ne uključuje tu osobu.

I dok mnogi pokušavaju razne načine i metode zaboravljanja, stručnjaci kažu da zapravo postoji samo jedna formula koja će vam pomoći da prebolite tu osobu i krenete dalje: prekinite kontakt + podsjetite se zašto ste prekinuli + maknite sve stvari koje vas podsjećaju na tu osobu.

1. Prekid kontakta

Ako želite što prije preboljeti bivšeg partnera ili partnericu najbolje bi bilo da prekinete svaki kontakt.

Da, možda se u početku čini kao teška i gruba odluka, ali to je najlakši način za krenuti dalje, kaže Tina B. Tessina, psihologinja.

Isto vrijedi i za stalno provjeravanje njegovih ili njezinih profila na društvenim mrežama.

"Uzmite si vremena da razmislite o svemu i tugujete. Provjeravanje društvenih mreža te osobe neće vam olakšati taj proces, baš suprotno."

Iako je prirodno imati želju za kontaktom nakon prekida jer vas veže navika da se svakodnevno čujete, psihoterapeutkinja Amy Sobelman kaže da vam je vrijeme bez kontakta potrebno da se prilagodite na novu rutinu i nastavite dalje sa svojim životom.

"Česta komunikacija s tom osobom može samo povećati tugu."

2. Podsjetite se zašto ste prekinuli

Često se događa da ljudi požele ponovno stupiti u kontakt s osobom nakon što je prošao najteži period prekida, ali razmislite dva puta o tome - je li zaista potrebno?

Što želite od tog odnosa?

Prisjetite se svih razloga koji su doveli do prekida i usredotočite se na sebe i želje koje imate za buduće odnose, savjetuje stručnjakinja za odnose i komunikaciju Chloe Ballatore za Best Life.88

3. Maknite sve stvari koje vas podsjećaju na tu osobu

Tessina preporučuje da spremite sve poklone, fotografije, suvenire i slične podsjetnike na vezu koja se završila.

"Pospremite ih u jednu kutiju koju ćete dobro zatvoriti tako da vam nije lako dostupna. Stavite je na neko mjesto gdje vam neće biti nadohvat ruke. Tek kada osjetite da ste dobro i da ste preboljeli tu osobu, otvorite je i donesite odluku što ćete napraviti s njom - zadržati je kao uspomenu ili sve baciti.''

Kopirati
Drag cursor here to close