BiH građani najveći pesimisti

I pesimizam ima prednosti - Pesimisti su bolji u krevetu od optimista

Pesimisti imaju snažnije ljubavne veze, produktivniji su i veći "ziheraši" nego optimisti
Lifestyle / Seksualnost | 10. 10. 2017. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Je li vam čaša na pola puna ili prazna? - ovo pitanje naizgled dijeli optimiste od pesimista. Iako pozitivan stav prema životu blagotvorno djeluje na zdravlje i pesimizam, iako možda zvuči nevjerojatno, ima svojih prednosti.

Istraživanje koje je Balkanski barometar jučer objavio pokazalo je kako su građani BiH najmanje zadovoljni te da su najveći pesimisti u regiji, ali i u pesimizmu može biti nešto dobro, ranija istraživanja pokazala su da su pesimisti bolji u ljubavi.

Pesimisti

Imaju snažnije ljubavne veze
Umjerena doza negativnosti u ljubavnoj vezi može biti dobra stvar, utvrdila su brojna istraživanja. Prema njima pesimisti imaju snažnije veze. Optimistični parovi vjeruju da će se problemi već nekako riješiti bez da se imalo oko toga potrude. Pesimisti imaju niža očekivanja zbog čega se i više trude kako bi uspjeli.

Uvjerljiviji su i produktivniji od optimista
Pesimisti znaju da uvijek nešto može poći po zlu pa se vole pripremiti i za najgori scenarij. Oni uvijek razmišljaju unaprijed, planiraju i savjesni su u izvršavanju zadataka. Bolje se pripremaju nego optimisti, a istraživanja su potvrdila i da lakše ljude uvjere u nešto nego njihove pozitivnije kolege.

Oni su "ziheraši"
Optimisti su skloniji riziku dok su pesimisti "ziheraši". Oni donose odgovorne odluke, a sve zato što vole uvijek biti korak ispred svih. Oni vole stvari držati pod kontrolom, piše Care2.com.

Optimisti

Imaju zdravije srce
I dok pesimisti imaju uspješniji ljubavni život, optimiste krasi bolje zdravlje. Oni dvostruko rjeđe imaju problema sa srcem nego drugi ljudi, potvrdila je 11-godišnja studija provedena na 5000 ljudi. Također, rjeđe ih muče kolesterol i povišeni šećer u krvi.

Imaju jači imunitet
Pozitivan stav blagotvorno djeluje na imunološki sustav, a studije su potvrdile da su optimisti otporniji na bolesti nego pesimisti.

Oni su otporniji
Za razliku od pesimista optimisti se lakše oporavljaju od problema. Oni ne krive sebe što nisu dobili posao, već u tome vide priliku da nešto poprave. Pesimisti će to analizirati i najvjerojatnije svu krivnju svaliti na sebe što će ih još više unazaditi.

Kopirati
Drag cursor here to close