Danas ne bi prihvatio ulogu

Glumac Redmayne žali zbog uloge transrodne osobe u filmu ''Dankinja''

"The Danish Girl" priča priču o umjetnici Lili Elbe. Rođena kao Einar Wegener, ona je model za svoju suprugu, umjetnicu Gerdu, i vremenom shvaća da želi živjeti kao žena.
Lifestyle / Seksualnost | 22. 11. 2021. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je 2015. godine osvojio nagradu Oscar za ulogu u filmu "Teorija svega" (The Theory of Everything) glumac Eddie Redmayne glumio je transrodnu osobu u filmu "Dankinja" (The Danish Girl).

Radi se o filmu koji je režirao Tom Hooper, a koji je temeljen na istinitom događaju, priči o prvoj osobi koja je operacijom promijenila spol. Iako mu je ta uloga 2016. donijela nominaciju za Oscara, on sada kaže da je pogriješio što je prihvatio ulogu u tom filmu.

"The Danish Girl" priča priču o umjetnici Lili Elbe. Rođena kao Einar Wegener, ona je model za svoju suprugu, umjetnicu Gerdu, i vremenom shvaća da želi živjeti kao žena. Redmayne je glumio Wegenera, dok je Alicia Vikander osvojila Oscara za ulogu Gerde.

Već tada se pisalo kako bi tu ulogu trebala igrati transrodna osoba, a ne heteroseksualni Redmayne.

Glumac je u intervjuu za The Sunday Times sada rekao "Ne, ne bih danas prihvatio tu ulogu. Imao sam najbolje namjere prilikom snimanja filma ali mislim da je to bila pogreška".

Video: The Danish Girl Official Trailer #1 (2015) - Eddie Redmayne, Alicia Vikander Drama HD

On smatra kako se u raspravu na ovu temu mora uključiti više ljudi, prvenstveno oni koji do sada nisu mogli reći svoje mišljenje. On je do sada branio svoju odluku da glumi transrodnu osobu u filmu "Dankinja" a sada je prvi puta promijenio svoje mišljenje.

Alicia Vikander je u kolovozu pohvalila Redmayneov nastup i pokazala razumijevanje za kritiku: "Potpuno razumijem kritiku koja je izražena jer moramo donijeti promjene i osigurati da transrodni muškarci i žene stvarno uđu na vrata i rade", rekla je glumica za "Insider.com".

Inače, Redmayne trenutno glumi u novoj kazališnoj verziji predstave "Cabaret" u londonskom Playhouse Theatreu. On glumi The Emcea, ulogu koju su do sada nekoliko puta glumili LGBTQ+ glumci otkako je predstava 1966. godine postavljena na Broadwayu.

I u ovom slučaju počelo se govoriti o tome kako bi tu ulogu trebao dobiti homoseksualac ali je Redmayne odhgovorio da prvoi treba vidjeti predstavu a onda donositi zaključke.

Video: The Theory of Everything - Official Trailer (Universal Pictures) HD
Kopirati
Drag cursor here to close