Može komotno

Danski šef za zdravstvo: Trebamo imati seks u vrijeme koronavirusa

"Seks je dobar. Seks je zdrav. Mi smo seksualna bića i, naravno, možete imati seks u ovoj situaciji. Kao i kod bilo kojeg drugog ljudskog kontakta, postoji rizik od zaraze. Ali, naravno, čovjek mora imati seks"
Lifestyle / Seksualnost | 22. 04. 2020. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Reuters / Søren Brostrøm , šef Zavoda za javno zdravstvo Danske

Søren Brostrøm, generalni direktor danske zdravstvene uprave, rekao je da se čak i samci koji imaju relativno veliki broj različitih seksualnih partnera ne bi trebali osjećati blokirano mjerama socijalnog distanciranja.

"Seks je dobar. Seks je zdrav. Mi smo seksualna bića i, naravno, možete imati seks u ovoj situaciji. Kao i kod bilo kojeg drugog ljudskog kontakta, postoji rizik od zaraze. Ali, naravno, čovjek mora imati seks", pojasnio je Brostrøm.

Koronavirus ulazi u dišne putove udisanjem kapljica i ne širi se spermom ili vaginalnom tekućinom, ali fizička bliskost donosi rizik obolijevanja.

Kåre Mølbak, direktor danske agencije za zarazne bolesti SSI, rekao je da smjernice socijalnog distanciranja u Danskoj ne bi trebale obeshrabriti ni druženje, ni seksualne susrete.

"Mislim da ne postoji zabrana sastajanja. To se odnosi samo na veći broj ljudi, više od deset osoba. Dakle, tako, mislim da još uvijek postoji mogućnost takvog kontakta, posebno sa stalnim partnerom," rekao je Mølbak prenose danski mediji.

Foto: stock.adobe.com / Preporučuje se imati seks u doba korona pandemije

Savjetuje se seks s jednim ili što je moguće manje različitih partnera, ali samo onda kad su oboje zdravi.

Nadalje, ukoliko se koriste pomagala za seks, treba paziti na higijenu svih predmeta, a dakako jednako tako i na higijenu partnera u seksu.

Generalno zdravstveni službenici napominju da se u vremenu korona pandemije ne treba grliti i ljubiti s osobama ne spadaju u uži krug onih s kojima najčešće komuniciraš.

U Danskoj je oko 7.600 osoba zaraženih koronavirusom, a dosad je od posljedica umrlo 364 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close