Budi zdraviji, seksaj se

Blagodati dobrog seksa

Kako se tijekom seksa topli višak kilograma, to ima odličan utjecaj na srce i šanse za srčani ili moždani udar su manje.
Lifestyle / Seksualnost | 30. 01. 2019. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Što je orgazam ugodniji, to su očitanja krvnog tlaka niža dan kasnije. Redoviti dobar seks tako može smanjiti potrebu za lijekovima za krvni tlak, jer je jednako učinkovit, tvrde istraživači Državnog sveučilišta u Gruziji, a prenosi Daily Mail.

Vjeruju da seks djeluje tako dobro na krvni tlak zbog toga što potiče stvaranje oksitocina, hormona koji pomaže u smanjivanju stresa.

Za istraživanje su angažirali dobrovoljce koji su tijekom seksa nosili monitore za praćenje rada srca. Uz to su ocjenjivali intenzitet orgazma sa od 66 do 106, a prosjek je bio 87.

Niži tlak

Pokazalo se da im je dan nakon seksa sistolički tlak bio do 13 posto niži. Studiju su objavili u časopisu Sexual Medicine.

Duboko disanje tijekom seksa smanjuje osjećaj stresa. Također, tada se pojačano proizvode hormoni sreće, što je odlično u borbi protiv tjeskobe i depresije. Osim što dobro utječe na raspoloženje, kvalitetno vođenje ljubavi otapa kalorije te jača kosti i mišiće.

Također, kako se tijekom seksa topli višak kilograma, to ima odličan utjecaj na srce i šanse za srčani ili moždani udar su manje.

Stručnjaci kažu da redoviti seks smanjuje šanse za dobivanjem, npr. gripe i prehlade, jer jača imunološki sustav. Naime, razina imunoglobulina A, antigena zaduženog za borbu protiv bolesti, tada se povećava, pišu 24sata.hr.

Seks pomlađuje

Prema nekim istraživanjima seks je odličan za fizički izgled. Ako ga prakticirate tri puta tjedno, može vas pomladiti za deset godina.

Seks je zaslužan i za manji osjećaj boli. Na primjer, tijekom jednog istraživanja oboljeli od artritisa su manje osjećali bolove ako su redovito prakticirali seks.

Jača povjerenje i intimu među partnerima - seks povećava razinu oksitocina u tijelu - hormona zaduženog za sreću i ljubav koji pomaže partnerima da se zbliže. I šanse za rak prostate su manje kada je ejakulacija redovita, a i šanse za erektilnu disfunkciju su niže jer dobar protok krvi kroz penis doprinosi tome da tkivo ostane zdravo.

Nije velika tajna da se nakon dobrog seksa - još bolje spava.

Kopirati
Drag cursor here to close