Zimski grad

Torte i to na Adventu u Mostaru - remek djela za dječicu koja se liječe

Lifestyle / Putujte s nama | 23. 12. 2016. u 15:23 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Festival Torte i to, ove godine po drugi put, organiziran u Zimskom gradu Adventu dao je poseban čar i ugođaj.

Naime Udruga Kulturist je u suradnji s Adventom u Mostaru organizirala humanitarnu prodaju torti, a prihod je namijenjen djeci koja se liječe u inozemstvu.

''Želim se zahvaliti cijeloj ekipi Zimskog grada što su me podržali i pomogli mi u organizaciji Festivala. Sudionici i posjetitelji su bili jako, jako pozitivni i posebno se želim zahvaliti Srednjoj ugostiteljsko turističkoj školi u Mostaru i učenicima koji su se s toliko topline i elana potrudili da prikupe što više sredstava za osnovni cilj, a to je da se prikupi što više novca za one kojima treba liječenje u inozemstvu. Zahvaljujem se svima onima koji su se uključili i uložili svoj trud u dobra djela'', rekla je Romela Bagarić iz Udruge Kulturist.

Odaziv u našem gradu na ovakve manifestacije imaju tek osviješteni pojedinci s individualnom osobnošću urbanog i kulturnog življenja, koji mogu i žele nešto podijeliti i darivati, smatra Bagarić.

''Ekipa Otvorene mreže, Nina, Davor, Vedran, Sejo i naravno Batko su dio ove priče koji je stao uz ovaj projekt od prvog momenta i hvala im od srca svima. Paketići koje su darivali Kraš Široko Brijeg i Turski konzulat u Mostaru su dodatna priča u želji da se razvesele ona djeca koja su samo u dubini svog srca imala malu želju, paketić od Djeda Božićnjaka. Ovaj Festival ima i turistički potencijal koji je prepoznao direktor Turističke zajednice HNŽ gospodin Andija Krešić i podržava nas drugu godinu u našim nastojanjima da rastemo i narastemo veliki. I na kraju moje veliko hvala mojim prijateljima koji su bili uz mene, Velimir Pšeničnik Njirić, Ilko Barbarić, Miro Barnjak, Šefika Kevrić, Inga Milavić i mojoj djeci i suprugu'', zahvalila je Bagarić.

Inače, prvu nagradu paket Podravka, osvojila je Srednja ugostiteljska škola iz Mostara, drugu nagradu paket MCI dobila je Kavana Romana Makarska, a treću nagradu, paket Kraš dobila Šefika Kevrić, Dekoravitva Jablanica.

''Hvala Udruzi Kulturist što se trudi razveseliti dječicu kojoj je pomoć zaista potrebna, a nama je bila iznimna čast što smo mogli ugostiti jednu ovako iznimnu akciju'', rekli su iz Udruge Advent.

Kopirati
Drag cursor here to close