izazov

Privlače li muškarce inteligentne žene?

Lifestyle / Putujte s nama | 01. 01. 2016. u 17:17 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

George Clooney nije jedini kojeg je privukla inteligentna partnerica. Društvo samaca Amerike provelo je anketu i utvrdilo kako bi čak 87 posto samih muškaraca izabralo partnericu koja je inteligentnija i obrazovanija od njih. Također, jednak broj bi izlazio s partnericom koja zarađuje više novaca od njih

Inteligentnije žene su izazov

Čak 44 posto muškaraca reklo je kako traže partnericu koja želi karijeru, dok je 86 posto izjavilo da žele izlaziti s nekim samopuzdanim i samouvjerenim ženama. Nevjerojatnih 90 posto muškaraca izjavilo je da im je u redu ako žena poduzme prvi korak. Muškarce privlače žene koje su inteligentnije od njih jer su im izazov. Ipak radi li se o svakodnevnom životu, radije će birati one manje inteligentne od njih samih.

Istraživači s više američkih sveučilišta napravili su nekoliko studija baziranih na 105 muškaraca koji su odgovarali na pitanja o atraktivnosti pojedine žene, ali najprije su im pokazali njihove rezultate iz engleskog ili matematike, a koji su bili bolji od njihovih.

Izazov ili nesigurnost?

Ispostavilo se da su im privlačnije pametnije od njih, ali ako su s njima na svojevrsnoj psihičkoj distanci, odnosno nisu bliski već ih promatraju s udaljenosti, ali, ako se radi o ženi s kojom su u bliskom odnosu, tad im to što je pametnija nije toliko privlačno jer se osjećaju ugroženo. Takvu ženu doživljavaju kao prijetnju i osjećaju se uz nju manje muževnima.

Ako pogledamo oko sebe, između ostalog i vrlo poznate muškarce, mnogi su sreću pronašli s jakim i uspješnim ženama jer im je život s njima izazovniji. Primjerice, Brad Pitt i Angelina Jolie ili George Clooney i odvjetnica Amal s kojom se vjenčao. Mogli bi zaključiti kako nesigurni muškarci doživljavaju jake i pametne žene kao prijetnju dok ih sigurni u sebe vide kao izazov s kojim se žele uhvatiti u klinč.

Kopirati
Drag cursor here to close