za marijanu

Humanitarna predstava 'Kokoš' u Širokom Brijegu

Lifestyle / Putujte s nama | 05. 02. 2016. u 07:15 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumci amaterskog ansambla Mali teatar iz Mostara, u četvrtak 4. veljače su u širokobriješkom kinu 'Borak' izveli humorističnu predstavu 'Kokoš' koja je bila i humanitarnog karaktera. Naime, cijeli prihod od ulaznica, koje su se prodavale po cijeni od 5 KM , donirali su koordinaciji udruga iz Širokog Brijega koje su pokrenule humanitarnu akciju za sugrađanku Marijanu Lasić (31).

Dugogodišnja borba sa šećernom bolešću je rezultirala velikom oštećenju organa vida koji je iz dana u dan osjetno slabio, a kao jedino rješenje se pokazao skupocjeni operativni zahvat u specijalnoj bolnici 'Sveti Vid' Beograd da bi se vid spasio.

Akciju prikupljanja financijskih sredstava je zapravo pokrenula obitelj Lasić u krugu obitelji i prijatelja čim su dobili predračun iz beogradske bolnice na iznos od 20.000,00 KM , a veliku podršku pružili su im predstavnici Udruge dijabetičara u Županiji Zapadnohercegovačkoj, HPD Čvrsnica i Udruge Inicijativa koji su otvorili poseban žiroračun za donacijske uplate kao i organizirali humanitarni telefonski broj čije biranje je zapravo donacija od 2 KM humanitarnoj akciji. Također su bili inicijatori večerašnje predstave 'Kokoš' koju su realizirali u suradnji s Malim teatrom iz Mostara i upravom kina 'Borak'.

Obitelj Lasić je u kratkom roku skupila financijska sredstva koja su bila dovoljna za operaciju jednog oka što je i obavljeno u Beogradu u prošlom tjednu. Operacija je uspjela i Marijana osjeća veliko poboljšanje. Potpuno bistrenje vida i oporavak se očekuje kroz par mjeseci, potvrdio je Marijanin suprug Rudolf Lasić.

Sredstva za operaciju drugog oka se i dalje skupljaju. Trenutno stanje posebnog žiroračuna, kojeg je pokrenula Udruga dijabetičara u ŽZH, je 5.858,00 KM , potvrdio je predsjednik Vjekoslav Pavković, ali se on svakim danom povećava te se nadaju da će se potrebna sredstva od 10.000,00 KM uskoro prikupiti i omogućiti što hitniju operaciju i spas drugog oka Marijane Lasić.
Građani i poslovni subjekti koji žele doprinijeti humanitarnoj akciji, to mogu učiniti novčanim prilogom na broj žiroračuna 3382202264994291 ili birati humanitarni broj telefona 092 890 848 te na taj način donirati 2 KM.

Pokažimo da nam je stalo, te zajedno pomozimo vratiti vid mladoj Marijani!

Kopirati
Drag cursor here to close