Ispunio snove dječaku

Humana strana Cristiana Ronalda

Lifestyle / Putujte s nama | 21. 06. 2012. u 07:07 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je Cristiano Ronaldo u javnosti etiketiran kao sebična i egoistična osoba, priča iz španjolskih medija otkriva sasvim drugaiju pozadinu portugalske zvijede Real Madrida.

Nuhazet, devetogodišnji dječak iz Las Palmasa, započeo je svoju bitku s rakom prije drugog rođendana. Kada je prošlog mjeseca upoznao Cristiana Ronalda uoči zadnje utakmice Real Madrida u Primeri protiv Mallorce, to je, grubo rečeno, trebalo biti ispunjenje dječakove posljednje želje, a zapravo se pretvorilo u početak obnovljene borbe za dječakov život, uz pomoć Ronalda i njegovog agenta Jorgea Mendesa.

Testiranja u ožujku pokazala su da se rak proširio na tri dijela Nuhazetove kralježnice. Liječnici su nesretnim roditeljima rekli da tu više ništa ne mogu učiniti, te su savjetovali prekid tretmana kako se dječak ne bi mučio više nego je potrebno. Roditelji su upitali postoji li išta na svijetu što još može pomoći njihovom sinu. Dobili su odgovor da je još jedina preostala opcija liječenja na eksperimentalnoj bazi.

Kako bi ispunio jedan od dječakovih snova, Nuhazetov je rođak zatražio pomoć nekih utjecajnih prijatelja i dobio je pažnju Jorgea Mendesa, jednog od najutjecajnijih agenata u svijetu nogometa. Ti su prijatelji dogovorili putovanje bolesnog dječaka iz obiteljskog doma na Kanarskim otocima u Madrid, na meč Real Madrida i Mallorce.

Na dan utakmice, Mendes je iznenadio Nuhazeta posebnim sastankom s Ronaldom, koji je dječaku ispričao nekoliko viceva, fotografirao se s njim i obećao da će mu posvetiti gol protiv Mallorce ako ga postigne. Nuhazet je utakmice gledao iz Ronaldove privatne lože.

Ronaldo je zabio prvi gol na utakmici u pobjedi Real Madrida 4-1 i posvetio ga Nuhazetu, kako je i obećao. Time je ova priča humanitarne konotacije trebala biti završena, ali - nije! Mendes je već drugog dana kontaktirao predsjednika Real Madrida Florentina Pereza, čija je supruga nekoliko tjedana prije izgubila dugotrajnu borbu s rakom pluća, te ga je zamolio da kontaktira liječnike u uglednoj bolnici Sanchinarro. Oni su vrlo brzo primili Nuhazeta, te su započeli s novim tretmanom liječenja, koji uključuje personalizirani lijek iz SAD-a. Cristiano Ronaldo i Jorge Mendes su pokrili sve troškove liječenja.

Kopirati
Drag cursor here to close