Terence Hill

Zvijezda špageti-vesterna plavih očiju i žestoka udarca, slavi 80. rođendan

Rođen je u Veneciji 29. ožujka 1939. godine, ali je odrstao u Saksoniji. Naime, njegova majka Hildegard Girotti bila je iz Dresdena, dok mu je otac Girolamo Girotti bio Talijan.
Lifestyle / Zabava | 29. 03. 2019. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski glumac Mario Girotti, mnogo poznatiji kao Terence Hill, danas slavi 80. rođendan, a u Italiji je i dalje popularan zahvaljujući ulozi svećenika detektiva u jednoj televizijskoj seriji.

Rođen je u Veneciji 29. ožujka 1939. godine, ali je odrstao u Saksoniji. Naime, njegova majka Hildegard Girotti (r. Thieme) bila je iz Dresdena, dok mu je otac Girolamo Girotti bio Talijan. Živjeli su u malom njemačkom gradu Lommatzschu, a obitelj je preživjela i bombardiranje Dresdena u II. svjetskom ratu.

Hill je sa svojim prijateljem Budom Spencerom bio je zvijezda špageti-vesterna i komedija 70-ih godina prošlog stoljeća.

"Nikada nas nisu razdvojili jer smo 'kliknuli' na prvu, ne znamo zašto, ali je čarobno funkcioniralo", rekao je Terence Hill u nedavnom intervjuu o jedinstvenom partnerstvu s Budom Spencerom, koji je umro 2016. godine.

"Svaki nastup s Budom me promijenio i mislim da vrijedi i obrnuto. Nikada se nismo ljutili jedan na drugoga", dodao je.

Foto: Wolf Lux / Terence Hill snimljen 2018. godine

Iako mu je 80 godina, Terence Hill još uvijek plijeni pogledom azurno plavih očiju i vragolastim osmijehom kojima je osvajao glumeći lukavog kauboja u špageti-vesternima 70-ih godina.

Suradnja je počela slučajno kada je Terence Hill došao na set jednog filma zamijeniti ozlijeđenog glumca. On i Spencer snimili su prvi film "Bog oprašta... ja nikada!" 1967. godine. Ostalo je povijest.

Prethodno su svoja talijanska imena, Mario Girotti i Carlo Pedersoli, zamijenili holivudski atraktivnijima. Terence Hill je jednom kazao kako mu je bilo ponuđeno dvadeset različitih imena, a on se opredijelio za ono koje ima inicijale kao njegova majka.

Foto: Terence Hill Archiv / Hill i njegova supruga Lori Zwicklbauer, koju je upoznao na snimanju

Zajedno su Hill i Spencer snimili dvadesetak filmova. Njihov najpopularniji film je "Zovu me Trinity" iz 1970., posljednji zajednički "Troublemakers" snimili su 1994.

Terence Hill još uvijek glumi. Počeo je glumiti svećenika detektiva Don Mattea u istoimenoj talijanskoj televizijskoj seriji kad mu je bila 61 godina i još uvijek ne odustaje.

Manje je poznato da je Terence Hill osim što je glumac i uspješan scenarist, redatelj i producent, piše Hina.

Video: TRINITY is still my name... GREATEST Movie Poker Scene Ever! Terence Hill And Bud Spencer Rocks!

Odbio ulogu Ramba - bilo mu je previše brutalno!

Terence Hill je 1981. godine dobio veliku priliku za proboj u Hollywoodu. Naime, on je bio odabran za ulogu Ramba u istoimenom filmu, već je imao i predugovor s producentom, ali...

Nakon dugog razmišljanja i temeljite analize, kao veliki vjernik ovaj glumac je odustao od uloge Ramba, jer mu se film učinio previše brutalnim.

"Ja sam svojim očima vidio što nasilje, bombe i oružje mogu napraviti. Godinama su mi se vraćale slike noći u kojima je bombardiran Dresden, gdje smo živjeli do kraja rata. Oružje je zlo, umiranje nije zabava i ne bi se trebalo koristiti kao motiv za zabavu", izjavio je tim povodom Terence Hill.

Kao što je poznato, kasnije je u ulogu Ramba uskočio Sylvester Stallone i u nekoliko nastavaka filma stekao svjetsku slavu i zaradio pravo bogatstvo.

Kopirati
Drag cursor here to close