Problemi s pamćenjem

Zvijezda 'Malcolma u sredini' se uopće ne sjeća da je glumio u seriji

Frankie Muniz ispričao je sve o svojoj borbi s gubitkom pamćenja
Lifestyle / Zabava | 11. 10. 2017. u 23:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Frankie Muniz najpoznatiji je po ulozi Malcolma u seriji 'Malcolm u sredini'. I dok smo ga mi baš po toj ulozi i zapamtili, 31-godišnji Frankie uopće se ne sjeća da je ikad glumio u seriji.

U intervjuu za People Muniz je otkrio da ima problema s dugoročnim pamćenjem.

"Nisam o tome nikad volio pričati. Ali evo, razgovarali smo o 'Malcolmu u sredini' i kako je sve počelo, a ja se uopće ne sjećam da sam glumio u seriji", objasnio je Muniz dodajući da se događaja sa snimanja počinje prisjećati tek nakon što pogleda neku epizodu, piše rtl.hr.

 "U posljednjih 10 godina mama bi mi prepričavala izlete na koje smo išli ili neka događanja na kojima smo bili, a za mene su to sve bile nove priče. Ne znam točan uzrok gubitku pamćenja. Mislio sam da je to normalno, da mi mozak tako funkcionira. Nisam znao da bi se trebao sjećati da sam bio na Emmyjima kad sam bio mlađi", ispričao je.

Prije osam godina Frankie je doživio težu prometnu nesreću dok se utrkivao kao profesionalni vozač automobilskih utrka te je imao nekoliko potresa mozga. Kaže da nije sasvim siguran kako je počeo gubiti pamćenje.

"Imao sam devet potresa mozga i nekoliko mini moždanih udara. Ali nisam siguran da je to povezano s time što mi pamćenje nije dobro", dodaje.  

 Medicinski termin za njegovo stanje je prolazni ishemijski napad tijekom kojeg mozak prima nedovoljnu količinu kisika zbog ometanja optoka krvi u žilama. Prvi 'mini moždani udar' imao je 2012. Za razliku od pravog moždanog udara, u ovom slučaju nema trajnih posljedica. Muniz procijenjuje da je od tada imao 15 mini udara.

Njegova djevojka Paige pomaže mu tako što vodi dnevnik u koji zapisuje sve što su radili i gdje su bili.

"Ponekad budem tužan jer se nekih stvari ne mogu odmah sjetiti. Na primjer, trebao bih se sjećati da sam bio u Australiji, to nije nešto što ljudi zaborave", kaže.

"Godina koju najbolje pamtim je 2017. jer sam tad naučio živjeti u sadašnjosti. Zadovoljan sam karijerom i odlukom da vozim utrke i da se posvetim glazbi. Čak i ako se ne mogu sjetiti svega, sretan sam", zaključio je 'Malcolm'. 

Kopirati
Drag cursor here to close