'Knjiga hrabrih žena'

Žene Clinton napisale knjigu o ženama

Chelsea Clinton navodi u izjavi za javnost kaže da žene u njihovoj knjizi "dijele snažan optimizam da će njihov rad napraviti razlike u svijetu".
Lifestyle / Zabava | 06. 08. 2019. u 15:09

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hillary Rodham Clinton i Chelsea Clinton udružile su snage za "Knjigu hrabrih žena" kojom odaju počast svim hrabrim ženama od znanstvenice Marie Curie do klimatske aktivistice Grete Thunberg.

Izdavačka kuća Simon & Schuster objavila je u utorak da će knjiga biti objavljena 1. listopada. To je prvi put da je bivša američka državna tajnica i predsjednička kandidatkinja napisala knjigu sa svojom kćerkom. Svaka od njih objavila je po nekoliko knjiga, uključujući knjige Hillary "Šta se dogodilo" i Živuća povijest" i knjigu za djecu Chlelsea Clinton "One su ustrajale: 13 Amerikanki koje su promijenile svijet".

"Knjiga hrabrih žena" uključuje portrete više od 100 žena, među kojima su predsjednička kandidatkinja Shirley Chisholm, saudijska aktivistica Manal al-Sharif, estradna umjetnica Ellen DeGeneres i književnica Chimamanda Ngozi Adichie. Clinton će također pisati o heroinama među svojim prijateljicama i članovima obitelji.

''Za nas su sve one hrabre žene - čelnice koje imaju odvažnosti da se suprotstave statusu quo, odgovaraju na teška pitanja i da dovrše posao koji im je dodijeljen'', navodi Hillary Clinton u priopćenju za javnost. 

''Ova knjiga je nastavak razgovora koje smo vodili Chelsea i ja dok je ona bila još djevojčica i uzbuđeni smo što pozdravljamo i druge žene koje sudjeluju u tom dijalogu'', dodaje Hillary Clinton.

Chelsea Clinton navodi u izjavi za javnost kaže da žene u njihovoj knjizi "dijele snažan optimizam da će njihov rad napraviti razlike u svijetu".

''Nadamo se da će čitatelji izvući snagu iz njihovih priča kao što smo i mi, jer ako postoji nešto što povijest pokazuje, to je da je ovom svijetu potrebno više hrabrih žena'', izjavila je. 

Financijski detalji o novoj knjizi nisu objavljeni. Autorice zastupa Robert Barnett, odvjetnik koji je zastupao Hillary Clinton tijekom sklapanja ugovora za prethodne knjige, te bivše predsjednike Bill Clintona i Baracka Obamu, prenosi Associated Press.

 

Kopirati
Drag cursor here to close