"Record Store Day"

Željko Bebek ambasador svjetskog Dana prodavaonica ploča

U Hrvatskoj su ambasadori Dana prodavaonica ploča Pravila igre, Franka i Željko Bebek koji je došao promovirati kupnju albuma na nosačima zvuka ispred prodavaonice ploča i CD-a u Bogovićevoj ulici u Zagrebu
Lifestyle / Zabava | 13. 04. 2019. u 13:33 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan prodavaonica ploča ili "Record Store Day" obilježava se u cijelom svijetu, a Hrvatska diskografska udruga (HDU) ovim povodom predstavila je bogati program u glazbenim prodavaonicama u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Osijeku, javlja Anadolu Agency (AA).

HDU i ove godine sudjeluje u svjetskoj tradiciji obilježavanja Dana prodavaonica ploča 13. travnja.

U glazbenim prodavaonicama diljem zemlje ljubitelji glazbe imaju priliku kupiti ekskluzivna i raritetna CD izdanja ili iskoristiti aktualne popuste, čuti i vidjeti besplatne nastupe domaćih izvođača, družiti se sa zvijezdama i dobiti potpis na albumska izdanja.

Dan prodavaonica ploča svake godine ima jednog globalno poznatog izvođača koji podržava inicijativu posvećenu pločama. Ove godine, svjetski je ambasador Pearl Jam, a u Hrvatskoj su to Pravila igre, Franka i Željko Bebek koji je došao promovirati ovaj dan ispred prodavaonice ploča i CD-a u Bogovićevoj ulici u Zagrebu.

Željko Bebek je istaknuo kako je ponosan da je ovogodišnji ambasador ovog događanja koje već 12 godina postoji u cijelom svijetu.

"Stalno koristim priliku da ljude pozovem da dođu u prodavaonice ploča. Dođite, jer tamo vas čekaju stvari koji vas mogu iznenaditi, posebno kada u ruci držite nosač zvuka, a posebno ako volite gramofonske ploče", poručio je Bebek.

Inicijativa je započela 19. travnja 2008. godine nastupom Metallice u maloj trgovini "Rasputin" u San Franciscu, a nastavila se s ciljem očuvanja kulture glazbenih dućana.

 

Kopirati
Drag cursor here to close