Jamie Oliver

Zbog duga od čak 71,5 milijuna funti proslavljeni kuhar zatvara restorane

Jamie je u petak objavio da zatvara 12 restorana širom Velike Britanije zbog “rekonstruiranja” kompanije. Izgubit će se na taj način 450 radnih mjesta.
Lifestyle / Zabava | 13. 02. 2018. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad čujemo za nekoga da duguje dobavljačima, kreditorima, vlasnicima prostora koje koristi, poreznoj, svojim uposlenicima i još 'nekima', prvo što nam padne na pamet kako je u pitanju neki od domaćih sretnika pretvorbe ili klasičnih gazda prve generacije 'tranzicije' koji u jednome trenutku jednostavno više nisu znali kako dalje, ali su nastavili raditi kao da se ništa nije dogodilo.

Međutim, ako se gornja ''dijagnoza'' veže za vjerojatno najpoznatiju svjetsku zvijezdu među kuharima, onda pomislimo: pa nije moguće da i kod ''njih'' ima toga!?

Lanac restorana u vlasništvu poznatog kuhara Jamie Olivera  “Jamie’s Italian” trenutačno je u dugu čak 71,5 milijuna funti (više od 160 milijuna maraka). On je vlasnik 25 restorana iz ovog lanca u Londonu, Manchesteru i Leedsu, a The Sun piše kako je njegovo vlasništvo u njima 99,9 posto.

Kako navodi The Sun i neki drugi britanski mediji, jedan od najpoznatijih kuhara na svijetu osoblju duguje 2,2 milijuna funti, a prošle godine je poslovao s gubitkom od 10 milijuna.

Osim nekoliko milijuna za “sitna”“ dugovanja, kreditorima, poreskoj upravi, vlasnicima prostora i dobavljačima, Jamie duguje 41,3 milijuna funti.

Inače, Jamie je u petak objavio da zatvara 12 restorana širom Velike Britanije zbog “rekonstruiranja” kompanije. Izgubit će se na taj način 450 radnih mjesta.
Osim 25 restorana u Velikoj Britaniji, on posjeduje i 28 lokala u Americi.

Bogatstvo Jamiea Olivera se procjenjuje na 150 milijuna funti, a navodno je uložio tri milijuna osobnoga novca u ovaj posao.

Financijski stručnjaci su pak, brzo predvidjeli ovakav krah – neinvestiranje, neatraktivne lokacije i visoki troškovi presudili su Jamievim restoranima, prenose mediji.

Međutim, Oliverov glasnogovornik tvrdi kako medijska izvješća nisu u potpunosti točna, jer je gazda napravio detaljan plan izlaska iz krize, kojeg su podržali i vjerovnici. Prema tom planu, trebalo bi doći do smanjenja nekih troškova, njihovim otpisom ili drugim korekcijama, tako da su ukupna dugovanja, prema glasnogovrniku, 'samo' 47,5 milijuna funti. Također bi trebalo biti spašeno svih 1.800 radnih mjesta.

Kopirati
Drag cursor here to close