Rođeni 25. rujna

Skupa imaju 125 godina, dvoje djece i tri Oscara: Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones

"Kad si s nekim u vezi, moraš biti otvoren i iskren. Michael je najdivniji čovjek kojeg sam ikad upoznala, kazala je jednom Catherine Zeta-Jones na pitanje koja je tajna njihove ljubavi.
Lifestyle / Zabava | 30. 09. 2019. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fox News / Michael Douglas & Catherine Zeta-Jones

Njoj je slatkih 50, a njemu zrelih 75 godina, oboje su glumci i godinama se vole i lijepo paze. Dakako, uz uobičajene bračne krize i svađe.

Ona je Catherine Zeta-Jones, a on Michael Douglas, glumački bračni par čija je veza počela nakon što je Catherine na prvi ulet (za svaki slučaj) Michaelu složila košaricu.

Ali, prije svega treba istaknuti kako njih dvoje iza sebe imaju više od 80 filmova i tri nagrade Oscar. Catherine i Michael imaju dvoje djece, sina Dylana (2000.) i kćer Carys (2003.).

Zanimljivo je da su obje glumaca rođeni na isti dan - 25. rujna, tako da ne moraju odvojeno slaviti rođendane.

Povijest bilježi da se par nakon rođenja sina iste godine i vjenčao, uz raskošnu svadbu u hotelu Plaza u New Yorku, u dvorani okićenoj s 20 tisuća ruža.

"Htio bih biti otac tvoje djece"

Među 350 uzvanika bili su Jack Nicholson, Meg Ryan i Goldie Hawn, kao i ravno 175 članova obitelji s obje strane, a svi su zajedno uživali u torti visokoj gotovo dva metra. Catherine je nosila bijelu vjenčanicu od satena s velom od čipke koju je dizajnirao Christian Lacroix, a prvi ples mladenci su otplesali na pjesmu Gladys Knight, "Your’re the Best Thing That Ever Happened to Me".

"Znam da nisam baš zet kakvog su Catherineini roditelji zamišljali pa mi nema dražeg nego njezina oca zvati ‘tata’", izjavio je tad Douglas, vršnjak svojeg punca, dok je njegov otac, slavni Kirk Douglas, izjavio kako bi se najradije on oženio s Catherine, ali mu žena ne dopušta: Kirku je tad bilo 83, a njegovoj supruzi 80 godina.

Video: TOP 10 MICHAEL DOUGLAS MOVIES

Michael Douglas zapazio je Catherine još u "Zorrou", a kad su se 1998. upoznali na filmskom festivalu u Deauvilleu, glumac, koji je nedugo prije toga izišao iz klinike gdje se liječio od ovisnosti o seksu!?

"Htio bih biti otac tvoje djece", navodno je kazao Douglas, na što je glumica odgovorila: "Mislim da je vrijeme kazati laku noć". Dakle, dobio je košaricu, a ujutro je ona odletjela za Škotsku.

"Mislio sam kako sam uprskao", sjeća se ovaj proslavljeni glumac svoje bojazni da neće uspjeti kod lijepe Velšanke.

Međutim, bio je uporan, nije štedio na ružama i komplimentima prilikom narednih susretanja i konačno je zadobio njezinu ljubav.

Foto: picture-alliance / dpa / Slavni glumački par ima iza sebe više od 80 filmova

Kriza u braku

Najveću krizu u braku imali su 2013. kad su se odlučili za svojevrsni 'time out', kako bi radili na svojoj vezi. Ujedno je tada Catherine bila teško depresivna, od čega se dugo liječila.

Douglas je pak imao rak grla i pobijedio je zloćudnu bolest.

"Kad si s nekim u vezi, moraš biti otvoren i iskren. Michael je najdivniji čovjek kojeg sam ikad upoznala, kazala je jednom Catherine Zeta-Jones na pitanje koja je tajna njihove ljubavi.

"To je dug put, a mislim da ljudi danas prebrzo odustaju od braka. Moraš dati sve od sebe, a ne se predati na prvom problemu", rekla je Catherine nakon što je par koncem 2013. godine objavio da su ponovno skupa.

I nije se predala, čak ni kad joj je muž lani, u jeku #MeToo pokreta, optužen za seksualno napastovanje. Catherine je čvrsto stala uz Douglasa, tvrdeći da je nevin, što se poslije i dokazalo.

Video: Top 10 Catherine Zeta-Jones Performances

Sad kad su bolesti pod kontrolom, a karijere nisu tako zahuktale, par uživa u putovanjima i djeci.

Sina Dylana nedavno su, uz mnogo veselja, ispratili na studij na sveučilište Brown, dok se Carys, koju već nazivaju majčinom dvojnicom, sve češće pojavljuje u medijima kao poznavateljica mode i manekenka.

Tako su majka i kći zajedno u kolovozu izišle na naslovnici španjolskog izdanja Vanity Faira, obje u istom Fendi sakou, a lani su na naslovnici časopisa Town&Country nosile slične crno-crvene haljine Michaela Korsa.

Kopirati
Drag cursor here to close