Kosovo

Vlasnici restorana i pjevači održali prosvjed za održavanje svadbi

Luan Bajrami, predstavnik Udruženja hotelijera Kosova, izjavio je da su napravili plan...
Lifestyle / Zabava | 15. 06. 2020. u 15:18 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlasnici restorana i estradni umjetnici prosvjedovali su danas ispred Vlade Kosova zbog zabrane organiziranja svadbi i zabava, iako su ukinute skoro sve druge mjere uvedene u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

Od sredine ožujka kada su uvedene mjere zbog pojave koronavirusa, na Kosovu je zabranjena organizacija svadbi u restoranima i hotelima, zbog čega je taj sektor u velikim gubicima. 

Luan Bajrami, predstavnik Udruženja hotelijera Kosova, izjavio je da su napravili plan za održavanje veselja i zabava, uz poštivanje preventivnih mjera.

"Kao što se poduzimaju mjere u tržnim centrima, tako bi trebalo da se primjene i na hotele i restorane. Uglavnom smo planirali postavljanje tunela za dezinfekciju, dezinfekciju hala, dezinfekciju konobara, kuhari će raditi s rukavicama i maskama. Da bude dezinfekcionih sredstva na stolovima i s udaljenošću od stola do stola. Znamo da su dvorane na Kosovu veoma velike i broj gostiju može biti smanjen sa 400 na 200 ili 250, ali naša borba je da ih održavamo“, rekao je Bajrami.

Jedan od sudionika prosvjeda bio je i poznati pjevač Afrim Muciqi koji je rekao da neodržavanja vjenčanja i zabava utječe na niz poduzeća u lancu ovog sektora gospodarstva.

"Kada je moguće da ljudi napune trgove, kada postoji mogućnost da se radi, onda mora da radi i naš sektor, jer, to uključuje mnoga poduzeća, počevši od poljoprivrednog sektora, zatim gastronomije, estrade, umjetnika, pekara, dekoratora ili preko 30 vrsta biznisa na Kosovu je pogođeno", kazao je Muciqi.

Kopirati
Drag cursor here to close