C-3PO

Upoznajte jednog od najpoznatijih nepoznatih glumaca

Pune 42 godine bio je popularan robot C-3PO u Ratovima zvijezda.
Lifestyle / Zabava | 18. 12. 2019. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njegovo ime je Anthony Daniels, ali rijetki će mu lice povezati s najvažnijom ulogom. Pune 42 godine bio je popularan robot C-3PO u Ratovima zvijezda.

"Svi ti filmovi su bili toliko veliki, globalni i popularni da to moj mozak teško može upiti", rekao je Daniels u razgovoru za AFP uoči skore premijere devetog i posljednjeg filma iz sage Ratova zvijezda.

Deveta epizoda, Uspon Skywalkera, koja u distribuciju kreće u četvrtak, bit će i Danielsov oproštaj sa serijom. On je jedini glumac koji se pojavio u svih devet filmova. Njegov simpatični robot poliglot, koji se divi etiketi i protokolu, zajedno s partnerom R2-D2-om dodan je u scenarij kako bi u Ratove zvijezda unio malo smijeha.

Foto: Empire /  Anthony Daniels

Daniels, engleski kazališni glumac, nije na početku imao nikakvu želju glumiti u Ratovima zvijezda.

"Kada mi je agentica 1977. rekla da George Lucas priprema znanstvenu fantastiku, nisam bio zainteresiran. Ali natjerala me da idem", ispričao je. U listopadu je objavio autobiografiju Ja sam C-3PO: Priča iznutra.

"Lucas mi se svidio na razgovoru, svidio mi se lik, svidio mi se scenarij", kazao je. Na setu su mu trebala dva sata da odjene kostim, neugodan metalni oklop koji mu je ograničavao pokrete.

"Stajati cijeli dan a da ne možete saviti koljena ili kukove... To je tortura", kaže uz smijeh. No ono što mu, naročito u prvim godinama, nikako nije bilo smiješno činjenica je da je njegov rad bio u potpunoj sjeni njegovih nemaskiranih kolega.

Foto: Empire / Njegovo ime je Anthony Daniels

Producenti su ga čak zamolili da izbjegava premijere i ostale događaje povezane s Ratovima zvijezda kako bi održali iluziju da je C-3PO zaista robot. Zbog toga svoj uspjeh nije mogao slaviti javno.

"Nitko me nije intervjuirao, nitko nije javno rekao da sam dobro obavio posao. Nije bilo ugodno."

Kasnije se pomirio s tim. "Danas me ljudi ionako dovoljno poznaju, a prava slava zna biti teška za podnijeti'', prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close