Peter Lindbergh

Umro slavni fotograf, izumitelj supermodela 80-ih

Lindbergh je kreirao stil natualističke modne fotografije, portretiranja žena bez mnogo šminke i proslavio se snimkama modela kao što su Cindy Crawford, Naomi Campbell i Christy Turlington.
Lifestyle / Zabava | 05. 09. 2019. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemački modni fotograf Peter Lindbergh, izumitelj koncepta supermodela 80-ih godina, umro je u 74. godini, objavljeno je u srijedu na njegovu Instagramu.

Rođen 1944. u Poljskoj koju je tada okupirala nacistička Njemačka, Lindbergh je kreirao stil natualističke modne fotografije, portretiranja žena bez mnogo šminke i proslavio se snimkama modela kao što su Cindy Crawford, Naomi Campbell i Christy Turlington.

Njemački dnevni list Bild citira Lindberghovu izjavu iz svibnja "Nema ništa ljepše od fotografiranja žena koje voliš. Doista sam bio zaljubljen u svaki od mojih supermodela".

Dobitnica Oscara, glumica Charlize Theron opisala je Lindbergha kao genija i majstora svog zanata. Osim toga krasile su ga druge osobine, "bio je osoba uvijek ljubazna,  topla, s izuzetnim smislom za humor", napisala je.

Lindbergh je nedavno snimio fotografije žena u ciklusu "Snaga promjene" za britanski časopis Vogue koji je kao gošća urednica priredila Meghan, supruga britanskog princa Harryja, prenosi HINA.

Među ženama koje je snimio su glumica Jane Fonda, tinejdžerska klimatska aktivistica Greta Thunberg i novozelandska premijerka Jacinda Arden. Snimio je i tri izdanja za slavni Pirellijev kalendar.

Lindbergh je odrastao u području Ruhra u zapadnoj Njemačkoj prije odlaska na studij na Akademiju lijepih umjetnosti u Berlinu 60-ih godina. Sedamdesetih godina počeo je snimati fotografije i otkrio oblik koji će postati poznat kao novi realizam jer je odbacio retuširanje.

Kopirati
Drag cursor here to close