Ups

Uhićen reper Buba Corelli

Tereti se za izazivanje opće opasnosti, nošnje oružja i nanošenje teških tjelesnih ozlijeda
Lifestyle / Zabava | 16. 02. 2021. u 09:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Corelli, uhićen je nakon jučerašnje pucnjave u sarajevskom naselju Stup, potvrđeno je za "Avaz" iz policije.

"Uhićenje se dogodilo u 22.55, dvije osobe su uhićene", rekao je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.

Podsjećamo da da se incident dogodio oko 16:30 sati te da su policajci zatekli dvije ozlijeđene osobe.

Corelli je uhićen u ulici Ljubljanska gdje je zatečen u vozilu. Tereti se za izazivanje opće opasnosti, nošnje oružja i nanošenje teških tjelesnih ozlijeda.

"Brzom intervencijom policijskih službenika, u 16,45 sati u ulici Dr. Silve Rizvanbegović, općina Ilidža, uhapšena je osoba inicijala O.C. (2000.) koji je od sebe odbacio dva pištolja i jedan okvir. Radeći na rasvjetljavanju pomenutog događaja, navedenog dana u 22:55 sati, policijski službenici Treće PU su u ulici Ljubljanska, općina Novo Sarajevo, pronašli i uhitili osobu inicijala A. H. (1989.) Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvšen je pretres putničkog motornog vozila marke ‘Audi Q7’, vlasništvo navedene osobe", naveli su iz MUP-a KS.

O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se predmetni događaj kvalificira kao događaj sa elementima kaznenih djela Teška tjelesna ozljeda, Izazivanje opće opasnosti, Nasilničko ponašanje i Posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa.

Uhićene osobe inicijala O. C. i A. H. su predane u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a kantona Sarajevo.

Očevid na mjesu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju navedenih kaznenih djela.

Povodom ovog incidenta, poznati reper Corelli je jučer za "Avaz" kazao:

"Ja, Amar Hodžić, sam se našao u pogrešno vrijeme, na pogrešnom mjestu i nikako nisam povezan sa nemilim događajem".

Kopirati
Drag cursor here to close